Etter forrige ukes pangstart på det nye året, er vi denne uka i litt mer normalt gjenge – men det er ikke verre enn at for eksempel Netflix har lagt ut over 30 mer eller (mest) mindre gode filmer.

For tilhengere av godt drama er NRK spesielt sterke om dagen, men over hele fjøla finner du godt innhold bare du vet hvor du skal lete. Og er det ikke nettopp det vi skal prøve å hjelpe deg med her?

Husk at du hver dag kan finne alle nye slipp på Netflix, HBO Nordic, Viaplay, NRK Nett-TV, TV 2 Sumo, C More Play og Mubi på Filterguide.no.

Filterguide.no - din guide til alle streamingnyheter

 

«Preservation»

Dette er noe så sjeldent som en film som kommer på norske Netflix samme dag som den har kinopremiere i USA.

Heldigvis er det også en både bra og spennende film, skal vi tro de få anmeldelsene som har kommet: Vi følger to brødre, Sean (Pablo Schreiber, «Pornstache» fra «Orange is the New Black») og Mike (Aaron Staton, Ken Cosgrove i «Mad Men») som skal ut i skogen på jakt.

Med seg har de Mikes kone Wit (Wrenn Schimdt), som kanskje ikke får det hun forventet av det som skulle være en romantisk utflukt. Tvert imot.

Som filmens tittel antyder er det nemlig noen andre i skogen som ikke setter allverdens pris på jakten den vesle gruppen er ute på. Med kortene snudd på hodet blir jegerne selv jaktet på, i det overraskende friske (og ferske!) tilskuddet til «survival horror»-sjangeren.

Kan sees på: Netflix

 

«Broadchurch» sesong 2

Det er en bra start på NRK-året for oss serieglade. Ikke bare er «Kampen om tungtvannet» og en ny sesong av det danske familiedramaet «Arvingene» i gang på statskanalen (samt sesong fire av «Game of Thrones»), men de har jaggu også klart å sende sesong to av det briljante britiske krimdramaet «Broadchurch» bare 48 timer etter britisk sending.

Som vi skrev tidligere i uka, fortsetter den andre sesongen overraskende nok der den første slapp – du bør med andre ord definitivt ha sett den først (og det gjør du på Netflix). Det innledende sjokket som møter den vesle og ellers så søvnige kystbyen er imidlertid bare ett av hovedsporene – vi introduseres også for et annet sidespor som for alvor truer med å bringe gammelt grums til overflaten.

Som i forrige omgang er sesong to av «Broadchurch» malende vakkert scene- og tonesatt, der effektive og troverdige følelser – enten de er sterkt undertrykket eller uttrykt – stilsikkert driver den intense historien fremover.

Kan sees på: NRK Nett-tv

 

«The Office» sesong 7-9

Visst var britene, anført av Ricky Gervais, først ute med «The Office»-originalen. Men den som ler sist, ler ofte best – og mange mener hardnakket at det er den amerikanske versjonen av «The Office» vi ler best av.

Spør bare Asbjørn Slettemark, som skrev følgende da vi tok farvel med den amerikanske versjonen for et par år siden:

– Det er nok disse lange, solide karakterutviklingene som gjør at jeg liker amerikanske «The Office» bedre enn originalen. Dwight Schrute som rødbetbonde og kampsportentusiast, Kevin Malone som kåt og dum i hjørnet, Creed som klin hakkende gal, Andy Bernard som stakkarslig og snill og elskelig, og ikke minst en Michael Scott som får et mye bredere spekter å spille på enn David Brent.

De siste sesongene, «post-Steve Carell-perioden», er en hysterisk, men verdig avslutning – selv om båten kanskje mest ble holdt flytende av James Spader som Robert California helt mot slutten.

Alle de amerikanske sesongene kan nå sees på HBO Nordic – som forøvrig også kan by på den engelske versjonen (inkludert spesialepisodene) om det er din tekopp (Netflix har også den britiske, men da uten spesialene).

Kan sees på: HBO Nordic

 

«Banshee» sesong tre

Er du glad i tegneserieaction og passelig smart, men veldig macho underholdning kan «Banshee» være serien for deg.

Vi var litt mindre enn middels fornøyd med serien da den først dukket opp for to år siden, og premisset er jo alt annet enn troverdig. Vi følger forbryteren Lucas Hood (Antony Starr), som får en ny sjanse når han påtar seg falsk identitet som sheriff i amish-småbyen Banshee.

Byen er alt annet enn søvning – snarere bidrar Hood og hans mange fiender til at blodspruten står og eksplosjonene gjaller mellom låveveggene. Seriøst, her får man lange, brutale og velkoreograferte actionscener som er temmelig unike på tv i dag:

Etter en svak innledning, har «Banshee» virkelig funnet formen – og sesong tre inneholder øyeblikk som er mer over-the-top enn noensinne. Og er vi heldige får vi også en karakter eller tre som er interessante nok til at også de roligere øyeblikkene fenger (castingen av Denis O’Hare lover godt i så henseende).

Kan sees på: HBO Nordic og C More Play (fra lørdag av)

 

«In a World …»

Det lages mange mindre amerikanske dramafilmer som ikke finner publikum på kino, men som er vel verdt å sjekke ut på en strømmetjeneste. Her har vi enda en slik.

«In A World…» er absolutt en fin liten indiesak, skapt av uhyre talentfulle Lake Bell. Hun spiller selv hovedrollen, som datteren til en trailerstemmelegende (tenk Don LaFontaine eller Hal Douglas) som selv ønsker å gå inn i yrket.

Det viser seg imidlertid ikke å være så enkelt å få aksept for at en kvinne skal stemmelegge en trailer.

Kan sees på: Viaplay

 

«Tilbake til fremtiden»-trilogien

Hei, vi er i 2015 – hvor er svevebrettet og de selvsnørende skoene? Vel, de er faktisk rett rundt hjørnet. Men forhåpentlig er det fortsatt en stund til vi kler og ter oss som Biff, eller går med dobbeltslips slik 2015-visjonen var i «Tilbake til fremtiden II» fra 1989.

Filmene trenger strengt tatt ikke noe stor introduksjon, du har garantert sett dem før. Er du som oss, skader det imidlertid ikke å se dem en gang til.

Kan sees på: C More Play: Tilbake til fremtiden – Tilbake til fremtiden II – Tilbake til fremtiden III

 

Andre høydepunkter denne uka:

Netflix: The Originals, Arrow (sesong 2), Dog Pound, Apollo 18, Stolen, Crossing Lines (sesong 2)

HBO Nordic: Fear and Loathing in Las Vegas, Monty Python’s The Meaning of Life, Dazed and Confused, The Game, Ray

Viaplay: Men in Black II, Charlie’s Angels, Se han snakker, Se hun snakker også

NRK nett-tv: Idris Elba: bil, fart og galskap, Elvis Presley 1956: Gjennombruddet, Tidsvitne: Take On Me til topps i USA, Game of Thrones (sesong 4), Twilight: Ved daggry del 2, Bully

TV 2 Sumo: Beck: Polis, polis, potatismos, Beck – Brannbilen som forsvantDokument 2: Truet til taushet, Bloggerne

Mubi: King of New York, Heisen til skafottet, Secretary, Primer, Half Nelson, A Dangerous Method

C More Play: 12 Years a SlaveBeck: Familien, Jarhead, Van Helsing, 30 Rock (alle sesonger)

 

Husk at du hver dag kan finne alle nye slipp på Netflix, HBO Nordic, Viaplay, NRK Nett-TV, TV 2 Sumo, C More Play og Mubi på Filterguide.no.

Filterguide.no - din guide til alle streamingnyheter