Filter har som vanlig saumfart nyhetene fra alle strømmetjenestene og plukket ut noen av høydepunktene til deg.

Husk at du hver dag kan finne alle nye slipp på Netflix, HBO Nordic, Viaplay, NRK Nett-TV, TV 2 Sumo, C More Play og Mubi på Filterguide.no.

Filterguide.no - din guide til alle streamingnyheter

«Project Greenlight 2015»

Oscarvinnerne Ben Affleck og Matt Damon vil med den nye HBO-serien «Project Greenlight 2015» vise hvor mye mas og arbeid unge filmregissører møter i arbeidet med å skape sine debutfilmer.

Selv om Ben og Matt prøver iherdig å presisere at det de lager en er en dokumentasjon av en films strevsomme reise fra pre-produksjon til premiere, ikke en realityserie, må vi bare innse at de flinke guttene tar feil, men det gjør ingen verdens ting. For dette er ikke bare vanlig reality-TV, det er faktisk veldig god reality-TV .

Serien hadde en Facebook-konkurranse gående, hvor alle aspirerende regissører kunne melde seg på, men valget falt til slutt på Jason Mann, som blir tildelt et helt team med ressurssterke bransjefolk til å hjelpe ham med alt fra manus til kostymer. Med et budsjett på $3 millioner dollar og en urokkelig kunstnerisk visjon for prosjektet sitt, er det gøy å se Mars sin beste gartner og Batman knytte never mot sin nye nemesis – en lavbudsjetts regissør med et massivt ego.

Med valget av den stae regissøren-divaen Jason Mann, fikk Ben og Matt også servert en utømmelig kilde med kverulering og konfrontasjoner. Etter første episode virker det som om han klarer å irritere omtrent alle involverte i prosjektet, og stresser nesten sin digitalentusiastiske produsent til tårene da han spør henne om han kan vær så snill å få skyte på film, åtte ganger, eller noe i den duren.

Kan ses på: HBO Nordic

«Ferrell Takes The Field»

I HBOs nye dokumoku-spesial «Ferrell Takes the Field» skal moromannen prøve å matche den gamle baseballrekorden til Bert Campaneris, som i 1965 spilte alle ni posisjoner under en kamp for Kansas City Athletics. Ferrell skal i løpet av en varm sommerdag prøvespille for ti forskjellige lag, i fem forskjellige kamper.

Det skal sies at dette ikke er det morsomste prosjektet Will Ferrell har vært borti – vi nominerer den her og den her – men det er allikevel ganske underholdende å se en 47 år gammel mann, med begrensede fysiske egenskaper, løpe rundt og ta denne utfordringen så dønn seriøst.

Klarer han det? Finn ut selv, men vi kan i hvert fall avsløre at han med dette stuntet samlet inn én million dollar til krestorganisasjonen Cancer for College, som deler ut skolestipend til overlevende av sykdommen. Go Will Ferrell!

Kan ses på: HBO Nordic

«unREAL»

I en sommer hvor de største amerikanske tv-selskapene skuffet med sine programlanseringer, var det den (vanligvis) klissete såpekanalen Lifetime som innfridde til de grader med den nye dramaserien «UnReal».

«UnReal» har blitt hyllet i amerikanske medier og det plukkes  ofte frem at serien kan ha skapt TV-historiens første vellykkede kvinnelige antihelt – i form av karakteren Siri Appleby (Rachel Goldberg). Hun er en mentalt ustabilt produsent som noe motvillig jobber på innspillingen av et «Ungkaren»-aktig realityprogram, men som samtidig en av bransjen dyktigste til å manipulere frem kunstige romanser på TV-skjermen og er brutal i sin jakt på å innfri de stramme tidsfristene hennes hjerteløse overordnede forventer innfridd.

Dette er en ubehagelig god serie som du kan strømme på TV2Sumo. Episodene slippes hver tirsdag og det ligger fire ute allerede nå.

Kan ses på: Tv2Sumo

«There Will Be Blood»

Blodet renner i Stavangers gater og den nasjonale oljekrisen har slått ut i full blomst. Hva kan vel da passe bedre enn å se en psykopat med nydelig bart tjene seg søkkrik på det fossile brenselet i filmen «There Will Be blood»?

Jo da, oljen spiller en sentral rolle i denne filmen, men det er ikke grunn nok til å se den alene. Du burde se den fordi det faktisk er en av de beste filmene i hele verden.

Regissør Paul Thomas Anderson må vel sies å være noe av de bedre Hollywood har kverna ut de siste de siste to ti-årene, og med «There Will Be Blood» viser han virkelig hvorfor. Filmen tar sted i California på starten av det 19.århundre, og følger spekulanten Daniel Plainview (Daniel Day Lewis) – opprinnelig en gullgraver – som tilfeldigvis ramler over litt olje en dag og er tidlig ute med å se potensialet i det sorte gullet .

Dette er en maktdemonstrasjon av en film og vil sikkert stå igjen som en av våre moderne klassikere –  de gode viktige filmene vi alle burde ha sett vet du. Så gjør deg selv en tjeneste og se den nå, om du ikke har sett den allerede. Da kan du f.eks se denne istedenfor.

Kan ses på: Netflix og Viaplay.

Andre høydepunkter denne uka:

Netflix: RoboCop, Captain America: The Winter Soldier, The Judge, Muppets Most Wanted, Keith Richards: Under The Influence

Hbo Nordic: Ray Donovan, Masters of Sex, Fear the Walking Dead, Last Week Tonight With John Oliver

Viaplay: Big Hero 6, Jackie Brown, Starsky & Hutch, Shaolin Soccer

NRK-nett tv: Broen, Hevnporno, Kosmonautene

Tv2 Sumo: Dag

Cmore Play: Kick Ass 2, Vintersøvn, Sin City: A Dame to Kill For

Mubi: Monster, Patti Smith: Dream of Life, The Class

Husk at du hver dag kan finne alle nye slipp på Netflix, HBO Nordic, Viaplay, NRK Nett-TV, TV 2 Sumo, C More Play og Mubi på Filterguide.no.

Filterguide.no - din guide til alle streamingnyheter