Filter har som vanlig saumfart nyhetene fra alle strømmetjenestene og plukket ut noen av høydepunktene til deg.

Husk at du hver dag kan finne alle nye slipp på Netflix, HBO Nordic, Viaplay, NRK Nett-TV, TV 2 Sumo, C More Play og Mubi på Filterguide.no.

Filterguide.no - din guide til alle streamingnyheter

 

«Masters of Sex», sesong tre

Hadde vi levd i en annen tid, der overfloden av kvalitetsserier ikke var så ekstrem, ville «Masters of Sex» hatt et mye større publikum.

Gjennom to sesonger nå har vi levd med historien til  Dr. William Masters og Virginia Johnson (spilt av Michael Sheen og Lizzy Caplan), som både i virkeligheten og i serien gjorde banebrytende arbeid for særlig kvinnelig seksualitet.

At det i dag er en selvfølge at selv gutter i førpubertal alder vet hva klitoris er, kan man delvis takke dette paret for.

Forskningsarbeidet hadde imidlertid store personlige kostnader for mange av de involverte, særlig siden det utviklet seg følelser mellom Masters og Johnson. Sesong tre gjør et hopp i tid til 1966, og duoen gjør seg klar til å utgi sin første bok «Human Sexual Response».

Dette var langt fra noen pornografisk bok («this maculopapular type of erythematous rash first appears over epigastrium» er faktisk et direkte sitat fra boka), men førte likevel til svære medieoppslag. Virginia er redd for at eksmannen skal ta fra henne barna på grunn av skandalen, mens Bills ekteskap med Libby bare eksisterer for fasadens skyld.

Starter du for øvrig med serien fra start (hele ligger ute hos HBO Nordic) anbefaler vi varmt Anne Nordheims oppsummeringer av første sesong hos oss.

Kan ses på: HBO Nordic

 

«Ray Donovan», sesong tre

Liev Schreiber innehar tittelrollen som en problemfikser for Los Angeles’ elite, ofte ved hjelp av brutale metoder. Samtidig har hans irskættede Boston-familie, ledet av Jon Voight, stadig gitt ham problemer.

I slutten av andre sesong brant Donovan de fleste av broene tilbake til slekta, og i starten av tredje runde (som vi ærlig talt ikke har rukket å se ennå), gjør hedersmannen Ian McShane («Deadwood», «John Wick») sin entré.

Han spiller en lyssky milliardær som tilsynelatende ønsker at han skal se etter barna hans mens han ordner noen siste ting før han skal pensjonere seg. Katie Holmes spiller datteren, en smart og elegant forretningskvinne.

Vi tipper ting går til helsike, hardt og fort.

Kan ses på: HBO Nordic

 

«South Park»

«South Park» trenger vel ikke noe nærmere introduksjon – mest sannsynlig har du sett det aller meste av det allerede.

Men, popkulturelle nettkonsumenter som vi er, omfavner vi det faktum at alle episodene i sesong 1-18 nå ligger ute på Viaplay. Det er faktisk alle episodene som er laget til dags dato.

Dermed slipper vi styret det innebærer å oppsøke episodene på den teknologisk temmelig utilgjengelige hjemmesiden Southparkstudios.no (de har ikke kommet lenger enn sesong 17), eller den lemfeldige tittingen av de få episodene som innimellom ligger ute på TV 2 Sumo.

Kan ses på: Viaplay

 

«Rectify», sesong 1

En svært bra serie som faktisk ble sendt på amerikanske Sundance Channel helt tilbake i 2013 – de er nå i gang med sesong tre – men som til tross for at vi og mange andre roste den opp i skyene aldri kom på norske strømmetjenester. Før nå.

Som vi skrev i vår femmeranmeldelse (titulert: «Den beste nye tv-serien du aldri har hørt om»), holder serien «filmformat hele veien: med skuespillerprestasjoner som kunne fortjent Oscar-nominasjoner, og et helt førsteklasses filmfoto – men på seks timer er det mer alburom til et varsomt tempo og psykologisk dybde.»

Vi får møte Daniel Holden (Aden Young) har sittet inne i nitten år, i påvente av en dødsdømt for voldtekt og drap på kjæresten Hannah. Han var bare en tenåring under arrestasjonen, og har levd mesteparten av livet innelåst i et lite rom uten vinduer.

Brått blir Daniel plutselig sluppet fri, på grunn av nye DNA-beviser som slår fast at sæden som ble funnet i offeret ikke tilhørte ham. Løslatelsen skaper en mediestorm i småbyen Paulie i Georgia, og familien har blandede følelser over å se ham ute i frihet igjen.

Du kjenner sikkert igjen noen av de potensielle problemstillingene i denne serien fra nylige «Frikjent» – med unntak av det elementet, er det ikke mange andre serier som ligner på «Rectify» der ute.

Kan ses på: Netflix

 

 

Andre høydepunkter denne uka:

Netflix: Glee (fem sesonger), The Summit, Warrior, You’re Next, Sightseers, Patani: The Accidental Death of a Cyclist

HBO Nordic: Hell on Wheels (sesong tre), True Detective, Ballers, The Brink, Penny Dreadful, Larry Kramer In Love and Anger

Viaplay: The Way, Way Back, The Heat, Spartacus (ses. 1-3), En høyst uvanlig liv, Conan – Barbaren

NRK nett-tv: Hva dreper biene våre?, Reddet av delfiner, Mr. Selfridge, Yorkshire-drapene 1983, Den siste reisen

TV 2 Sumo: Louie, My Mad Fat Diary, Bob’s Burgers, New Girl, Japans mafia, Jordskott

C More Play: John Wick, Dawn of the Planet of the Apes, The Babadook, Halt and Catch Fire, The Conjuring

Mubi: Man on Wire, Of Gods and Men, Fish Tank, Prospero’s Books, Bad Connection

Husk at du hver dag kan finne alle nye slipp på Netflix, HBO Nordic, Viaplay, NRK Nett-TV, TV 2 Sumo, C More Play og Mubi på Filterguide.no.

Filterguide.no - din guide til alle streamingnyheter