Filter har som vanlig saumfart nyhetene fra alle strømmetjenestene og plukket ut noen av høydepunktene til deg.

Husk at du hver dag kan finne alle nye slipp på Netflix, HBO Nordic, Viaplay, NRK Nett-TV, TV 2 Sumo, C More Play og Mubi på Filterguide.no.

Filterguide.no - din guide til alle streamingnyheter

 

«Serangoon Road», ses. 1

Singapore, 1964: Bystaten er nettopp fri fra britisk styre, men lider av store indre stridigheter knyttet til rase, politikk og kald krig. Spioner overalt. Utstrakt kriminalitet. Og i sentrum for det hele er Serangoon Road, en av de eldste gatene i Singapore, som syder av syndige aktiviteter.

Ikke rart et detektivbyrå får litt av hvert å gjøre her. Sam Callaghan (Dan Hany) er en australsk traumatisert tidligere krigsfange som arbeider som frilans etterforsker. Sammen med kollegaen Patricia Cheng får han én ny sak å løse i hver av de ti episodene i første sesong, og selv om dette langt fra er essensiell tv er det på ingen måte ræva.

Serien er co-produsert av HBO Asia, men er ikke på langt nær så grensesprengende som seriene det amerikanske søsterselskapet leverer. Likevel er produksjonen mer solid enn traileren over kan gi inntrykk av, og kan være verdt å sjekke ut – særlig hvis du har en spesiell interesse for dette området av verden.

Kan ses hos: Viaplay

 

«Hit and Miss»

Tv-serieskaper Paul Abbot står for noen av vår tids beste britiske serier («State of Play», «Shameless»), og for et par år siden lagde han altså «Hit and Miss» – som nå (på nytt) er tilgjengelig via statskanalens strømmetjeneste.

Vi møter Mia (Chloé Sevigny), en transkjønnet leiemorder! Og vi får se penisen hennes før det har gått fem minutter!

På tross av utropstegnene og den noe tabloide inngangen er serien egentlig et ganske mørkt drama med tydelig sosialrealistisk preg. Serien tar nemlig en vending når leiemorderen mottar et brev fra en tidligere kvinnelig kjæreste, som avslører at Mia er far til et av hennes barn.

Nå er ekskjæresten døende av kreft, og har oppnevnt Mia til verge for sønnen og de tre stesøsknene. Og plutselig blir det mange hensyn å ta.

Pluss for Sevignys kledelige irske aksent, forresten.

Kan ses på: NRK Nett-tv

 

«Spartacus: Gods of the Arena»

Det er noe ordentlig dritt at det er et helt år til vi får ser mer «Game of Thrones». I mellomtiden gjelder det å finne andre ting å fylle tomrommet med.

Med tanke på de mange gladiatorscenene i den nylig avsluttede sesongen, er det kanskje naturlig å kaste et nytt blikk på «Spartacus»-serien – en serie vi tidligere har beskrevet som «en knivsodd kammerspill, åtte hekto jernpumpede kropper, to kilo sex og sju liter griseblod». Seriens publikum fikk, fram til siste episode ble vist i 2013, akkurat som i Rom nøyaktig det de tørstet etter – et helsikes skue.

Totalt ble det spilt inn tre sesonger av «hovedserien», men produksjonen hadde ingen manko på utfordringer. Den største krisen oppsto idet hovedrolleinnehaver Andy Whitfield døde av kreft etter første sesong, noe som gjorde at de måtte finne en ny Spartacus.

Det tok litt tid før Liam McIntyre var på plass, og i mellomtiden ble det spilt inn en frittstående «prequel»-miniserie, «Spartacus: Gods of the Arena», som tar for seg de mange blodsutgytelsene i de capuanske arenaene før Spartacus’ ankomst.

Denne miniserien er nå tilgjengelig på Viaplay, sammen med de to siste sesongene av hovedserien (men merkelig nok ikke den første). På HBO Nordic og Netflix ligger imidlertid alt sammen – da med miniserien som «sesong to».

Kan ses på: Viaplay, Netflix, HBO Nordic

 

Andre høydepunkter denne uka:

Netflix: Into the Storm, Dinosaur 13, Johan Falk (alle filmene), Liza Marklund – seks Filmer Om Annika Bengtzon, Star Wars: Rebels

HBO Nordic: Game of Thrones, Silicon Valley, Veep, Penny Dreadful, Power

Viaplay: Empire, The Three Caballeros, A Million Ways to Die in the West, Crank: High Voltage, Søstrene Boleyn

NRK nett-tv: Den mistenkte, Labyrinten, Korrupsjonsjegerne, Buzz Aldrin, hvor ble det av deg i alt mylderet?, Eit perfekt liv, Begravelsesagenten, Nytt liv i East End, Oppfinneren som vil redde verden

TV 2 Sumo: Mord og mysterier, Wallander: Den urolige mannen, Varg Veum: Tornerose (del 1)

C More Play: This is 40, Stor ståhei for ingenting, Game of Thrones, Silicon Valley, Veep, Halt and Catch Fire, Wentworth

Mubi: Brief Encounter, Special Flight, Gang of Four, The Fortress, Vampir

Husk at du hver dag kan finne alle nye slipp på Netflix, HBO Nordic, Viaplay, NRK Nett-TV, TV 2 Sumo, C More Play og Mubi på Filterguide.no.

Filterguide.no - din guide til alle streamingnyheter