Filter har som vanlig saumfart nyhetene fra alle strømmetjenestene og plukket ut noen av høydepunktene til deg.

Husk at du hver dag kan finne alle nye slipp på Netflix, HBO Nordic, Viaplay, NRK Nett-TV, TV 2 Sumo, C More Play og Mubi på Filterguide.no.

Filterguide.no - din guide til alle streamingnyheter

 

«Sense 8» – sesong 1

Netflix har til nå fremvist forbausende bra teft når det gjelder å plukke ut prosjekter. Den første tv-serien fra Wachowski-søsknene –  som først gjorde det fantastisk med «The Matrix» før det dabbet litt av med oppfølgerne og frittstående filmer som «Speed Racer», «Cloud Atlas» og «Jupiter Ascending» – hadde derfor noen temmelig ålreite forutsetninger for å bli noe spesielt.

«Sense8» er på papiret deres mest ambisiøse og kompromissløse prosjekt hittil: en historie som ifølge Lana Wachowski handler om «alt», og er filmet kloden rundt på location i London, Berlin, Mumbai, Nairobi, San Francisco, Seoul, Mexico City, Chicago og Reykjavik.

Andy og Lana Wachowski har skrevet manus til alle episodene sammen med J. Michael Straczynski («Babylon 5», «The Twilight Zone»), og produserte serien uavhengig som en pakkeløsning til Netflix. Med total kreativ frihet, ingen innblanding og uten sensur.

Hurra? Tja. Basert på de første tre episodene vi fikk se før alt ble lagt ut i dag, går fortellingen om åtte personer osm blir «linket» på tvers av jorda litt treigt i starten. Men det, og svært mye mer, kan du lese mer om i Espens anmeldelse av serien. Og så får vi heller komme sterkt tilbake med flere tanker om serien straks vi har fått sett flere av de totalt tolv episodene som nå er ute.

Kan ses på: Netflix

 

«Halt and Catch Fire», sesong to

Litt for mye fulgte tilsynelatende en velkjent formel da «Halt and Catch Fire» dukket opp i fjor. Serien om Texas’ svar på Silicon Valley på starten av 80-tallet var pekt ut som arvtakeren etter «Mad Men» og «Breaking Bad» (begge serier fra AMC, som også er produsent her), og hadde to hovedkarakterer – Joe MacMillan og Gordon Clark – som liknet fysisk ganske mye på Don Draper og Walter White.

Legg til at karakterene også hadde en god del karaktertrekk til felles med Draper og White, og det ble lett å avfeie «Halt …» som uoriginal uten å gi den en ordentlig sjanse.

Men det var en tabbe. Serien var egentlig jevnt ganske spennende gjennom hele forrige sesong, og den hadde også to veldig interessante kvinnelige karakterer i Cameron og Donna – særlig sistnevnte var et friskt pust, med sin lynende intelligens og milde framtoning

I starten på sesong to tar Cameron og Donna plass i sentrum av begivenhetene, med sitt Mutiny – et pionérselskap innen det som etter hvert ble til internettspill. Skifte av fokus kler serien godt, musikken er strålende og dialogen som tidvis lugget litt i starten er glattet over. Så ja – dette fortjener tiden din, og om du absolutt ikke vil se hele første sesong først kan du alltids nøye deg med de fire siste episodene (første sesong finnes på en rekke strømmetjenester, blant annet TV 2 Sumo og HBO Nordic, i tillegg til C More Play).

Kan ses på: C More Play

 

«Chosen» – sesong 1 og 2

Om vi skal være helt ærlige, var det ikke veldig mye ved «Chosen» som virket veldig forlokkende da vi skred til verks tidligere denne uka.

Vips, så hadde det gått noen timer – og to sesonger var slukt.

Serien er i utgangspunktet laget eksklusivt for nett av det amerikanske Sony-eide videonettstedet Crackle, som ellers bare har gjort seg bemerket med komiserien «Comedians in Cars Getting Coffee».

I «Chosen» er det imidlertid lite moro å spøre. I første sesong blir vi, gjennom seks episoder på snaue 20 minutter hver, godt kjent med forsvarsadvokaten Ian Mithchell spilt av Milo Ventimiglia («Heroes»). En morgen ringer det på døra, og utenfor finner han en mystisk boks. Den rommer et bilde av en ukjent fyr, påskrevet en «utløpsdato» – samt en pistol.

Ganske snart blir det klart for Ian at noen – en mystisk gruppe kalt «The Watchers» – ønsker at han skal drepe denne personen. For å sikre at Ian blir tilstrekkelig motivert, kidnapper de like gjerne datterens hans. Ian er heller ikke den eneste som har mottatt en slik boks, og i andre sesong får vi et bedre innblikk i flere av disse skjebnene.

Som sagt var vi skeptiske (det er ikke alltid netteksklusive serier med slike premisser fra små aktører oser av kvalitet) men heldigvis ble vi positivt overrasket. De to sesongene som ligger på Viaplay gikk kjapt unna, nå skal vi bare snuse opp hvordan Crackle-appen (der sesong tre og fire ligger) på Apple TV funker med Unblock-us

Kan ses på: Viaplay

 

 «Wet Hot American Summer»

Komedien «Wet Hot American Summer» (2001) ble elendig mottatt i USA, floppet totalt med tanke på billettsalg og norske aviser ofret ikke filmen ett ord da Scanbox slapp filmen rett på video her til lands.

Men: Den hadde mange strålende skuespillere på rollelista, blant dem framtidige stjerner som Paul Rudd, Amy Poehler, Bradley Cooper og Elizabeth Banks.

Og etter hvert som skuespillernes status vokste fikk også filmen en kraftig statusheving i enkelte kretser, ikke minst hjulpet av at den etter hvert ble tilgjengelig på den amerikanske utgaven av Netflix.

Nå er den også på norske Netflix, i forbindelse med at strømmegiganten lanserer en oppfølger i form av en miniserie i åtte deler (kommer 31. juli). Kan bli stas, og filmen har i det minste stor akademisk interesse for alle komielskere.

Kan ses på: Netflix

 

Andre høydepunkter denne uka:

Netflix: Defiance (ses. 2), Teen Wolf (ses. 1-3), Archer (ses. 1-6), Dirty Wars, Plan B, Keep on Keepin’ On

HBO Nordic: Game of Thrones, Silicon Valley, Veep, 12 Monkeys, Penny Dreadful, Lorenzo’s Oil, Parenthood, Dexter (ses. 7), Nurse Jackie (ses. 5)

Viaplay: Adventures of Ichabod & Mr Toad (engelsk tale), The Strain, Killing Season

NRK nett-tv: Det mørke nettet, Livet i skyene, Nedenom og hjem (ses. 4)

TV 2 Sumo: PreyAgent null, Hawaii Five-O (ses. 5), Snøflak – den hvite gorillaen

C More Play: Jimi – All is By My Side, The Quiet Ones, Game of Thrones, Veep, Silicon Valley, Fast and Furious 6, Jackass 3.5

Mubi: Jiro Dreams of Sushi, A Dangerous Method, The Most Dangerous Game, Rubber, Moon

Husk at du hver dag kan finne alle nye slipp på Netflix, HBO Nordic, Viaplay, NRK Nett-TV, TV 2 Sumo, C More Play og Mubi på Filterguide.no.

Filterguide.no - din guide til alle streamingnyheter