Filter har som vanlig saumfart nyhetene fra alle strømmetjenestene og plukket ut noen av høydepunktene til deg.

Husk at du hver dag kan finne alle nye slipp på Netflix, HBO Nordic, Viaplay, NRK Nett-TV, TV 2 Sumo, C More Play og Mubi på Filterguide.no.

Filterguide.no - din guide til alle streamingnyheter

 

«The Strain»

Ok, denne moderne vampyrserien har ikke helt klart å leve opp til potensialet, men med nedjusterte forventninger er «The Strain» fortsatt solid underholdning. Basert på romanserien av Guillermo del Toro, som også er om bord som utøvende produsent og regissør av pilotepisoden.

Han hadde først planer om å lage denne serien tilbake i 2006, men forhandlingene brøt sammen etter at den daværende sjefen for Fox forlangte at serien ble skrevet om til en … komedie.

Så i stedet forvandlet del Toro tv-planene til en serie bøker, som til slutt ble forvandlet tilbake til en tv-serie for kabelkanalen FX. En slags krimgrøsserserie der vampyrene ikke er følsomme forførere, men groteske udyr som sprer seg som et dødelig virus. Dette er del Toro sånn som vi kjenner ham fra «Mimic», «Blade II» og «Cronos», og ikke så mye den del Toro som lagde «Pan’s Labyrinth» og «The Devil’s Backbone».

En forholdsvis konvensjonell grøsserserie preget av noen hårreisende parykker, effektive spesialeffekter og stilig filmfoto. FX har planer om fire sesonger, og den andre kommer til sommeren.

Kan sees på: Viaplay

 

«Thought Crimes: The Case of the Cannibal Cop»

Gilberto Valle hadde tilsynelatende en fin tilværelse som småbarnsfar og politimann i New York, men idyllen skulle bli kortvarig. Kjæresten hans var nemlig mistenksom på hva Gilberto gjorde foran datamaskinen hver natt, og bestemte seg for å installere spyware for å finne ut av det.

Funnene hun gjorde var mildt sagt sjokkerende – lange chatlogger der politimannen diskuterte med andre likesinnede hvordan han skulle drepe og spise navngitte personer, deriblant kona selv og gamle collegevenninner.

Saken ble en tabloidsensasjon i USA, og Valle fikk umiddelbart sparken og ble satt i fengsel. Men i hvilken grad Valle faktisk planla å utføre noen av de bestialske handlingene, og i hvilken grad han bare hadde en meget spesiell fetisj er uklar. Dokumentarskaper Erin Lee Carr – datter av den legendariske New York Times-journalisten David Carr – har laget en sober og prinsipiell dokumentar om internetts bekmørke hjørner, og hvorfor det muligens er viktig at selv de drøyeste festisjer skal kunne leves ut på internett uten at man blir kastet i fengsel for det.

Kan ses på: HBO Nordic

 

«Constantine»

Skumle beist, de demonene. Og når de bestemmer seg for å lage helvete på jord, bokstavelig talt, må det graves dypt i effektbøtta når det hele skal fremstilles på passelig troverdig og skummelt vis på skjermen.

Noe skaperne av «Constantine» for så vidt klarer ganske bra: Det er fryktelige scener (på den bra måten) vi tidvis får oppleve når den tørrvittige eksorsisten John Constantine (Matt Ryan) trer til verks, akkurat slik vi også husker fra «Hellblazer»-tegneserien og Keanu Reeves-filmen fra 2005.

Men enkelte vil kanskje også mene at det er fryktelige scener på den dårlige måten. Serien har fått både glødende og mindre begeistrede anmeldelser – det er en sånn type serie du ekstremt raskt skjønner om er noe for deg eller ei.

Vises ukentlig hver søndag kveld på TV 2 Zebra, men episodene legges ut en uke før på TV 2 Sumo.

Kan ses på: TV 2 Sumo

 

«Resurrection»

En liten gutt våkner til live en i risåker i Kina, på andre siden av jorda – 32 år etter at han døde i den vesle byen Arcadia i Missouri.

Og vips, så kastes vi inn i ENDA en remake av den franske spenningsserien «Les Revenants» som ikke er i nærheten av å holde like høyt nivå som originalen (strengt tatt er serien en tv-dramatisering av Jason Mott-boka «The Returned», men på dette stadiet er det lett å begynne å se seg blind på opphav).

«Resurrection» har – i motsetning til den amerikanske, Netflix-sendte «The Returned», som kopierer originalen nesten scene for scene – valgt å ta seg ganske mange friheter. Blant annet å gjøre det hele til sentimental smørje med langt mer fremtredende religiøse undertoner.

Nei, se heller den franske orignalen på Netflix, om du ikke allerede har gjort det.

Kan ses på: Viaplay

 

Andre høydepunkter denne uka:

Netflix:  EnemyCoherenceDawg FightVery Good GirlsMoulin RougeGreat Expectations

HBO Nordic: Penny Dreadful, Game of Thrones, Silicon Valley, Veep, Last Week Tonight with John Oliver

Viaplay: Choke, Apeplanetens hemmelighet, Outlander, Mr. Nobody

NRK nett-tv: Winter’s Bone, Låtskriver’n: Eldar Vågan, Ungdom med pinlige sykdommer, Ei kaldblodig verd

TV 2 Sumo: Louie, The Game, Kollektivet, Bob’s Burgers, Badehotellet

C More Play: The Fault in Our Stars, Tusen ganger god natt, Identity Thief, The Red Road (sesongavslutning)

Mubi: Le Bonheur, I Love You Phillip Morris, Phantom Love, The Man with the Golden Arm

 

Husk at du hver dag kan finne alle nye slipp på Netflix, HBO Nordic, Viaplay, NRK Nett-TV, TV 2 Sumo, C More Play og Mubi på Filterguide.no.

Filterguide.no - din guide til alle streamingnyheter