Filterguide.no - din guide til alle streamingnyheter

 

«Morran og Tobias»

Om du tror du har det rotete hjemme hos deg selv, har du ikke sett halvparten. Ikke en hundredel, engang.

Hjemme hos 42 år gamle Tobias og moren hans Monica, «Morran», er det nemlig HELT JÆVLIG.

De to har fått flytte hjem til Tobbes barndomshjem i en måneds tid, før hele skiten skal jevnes med jorda av kommunen, som eksproprierte alt sammen litt tidligere på året. Det har attpåtil gitt Tobbe litt penger i hånda, penger som brenner etter å bli kastet bort på … bare tull.

«Morran og Tobias» er det siste oppkommet fra de to komigeniene Johan Rheborg og Robert Gustafsson , som her virkelig får boltre seg i nedrighet. Det hele startet som en rekke populære sketsjer i deres humorprogram «Svensk humor», og presenteres her altså som 16 episoder, alle under ti minutter.

Kan ses på: NRK nett-tv

 

«Penny Dreadful», sesong to

Den får ikke så mye oppmerksomhet som den fortjener, men har du noe plass i hjertet ditt for lekker viktoriansk horror er du nesten nødt til å sjekke ut sesong to av «Penny Dreadful».

Første sesong endte på 11. plass på vår liste over fjorårets beste serier, der den pløyde over alt fra vampyrer, varulver, Frankenstein-monsteret og evigunge Dorian Grey med et selvfornøyd, men ikke uironisk glis.

Til tross for flere dyktige mannlige skuespillere (Timothy Dalton, Josh Hartnett) er de mest interessante figurene i «Penny Dreadful» kvinner – først og fremst Eva Greens antiheltinne Vanessa, men denne sesongen får serien også den strålende skurken som manglet i første runde. Den satandyrkende heksa Evelyn (Helen McCrory) er en fryd fra første stund.

Legg til at serien også ser fordømt bra ut, og du har et trylleformular som burde kunne appellere til mange flere enn dem som følger med på den i dag.

Kan ses på: HBO Nordic

 

«Bob’s Burgers», sesong fire

For oss som har vært på utkikk etter en ny animasjonsserie å følge med på etter å ha vokst fra «The Simpsons» og blitt litt lei av formsvingningen til «South Park», har «Bob’s Burgers» vært et svar på våre bønner.

Det er rett og slett den jevneste, mest underholdende og smarteste animasjonsserien på evigheter, og det var på høy tid at noen også tok sjansen på å vise den på norske skjermer.

Også helt greit at TV 2 velger å begynne med sesong fire fra 2013, da serien brukte litt tid på å finne den perfekte flyten. Vi følger den lettere eksentriske Belcher-familien, som i likhet med «The Simpsons» er en ganske blakk middelklassefamilie på fem. Her hagler det med velrettede popkulturelle referanser, men serien har også en varme og en emosjonell tyngde mange av konkurrentene mangler.

Vel verdt å bruke tida på, altså, men pass opp: Episodene blir bare liggende i et par uker av gangen etter at de har vært sendt på TV 2 Humor, så her gjelder det å være rask.

Kan ses på: TV 2 Sumo

 

«Grace and Frankie», sesong én

Man skulle liksom ikke tro at Netflix-algoritmen ville komme fram til at en dramakomedie om et par aldrende kvinner som finner ut at ektemennene deres er homofile vil være noe folk vil se, men joda.

«Grace and Frankie» er «Friends»-skaperen Marta Kauffmans første TV-serie siden hun vinket farvel til våre Venner for livet, og er en litt sårere, mer seriøs og ukonvensjonell serie med Lily Tomlin og Jane Fonda i hovedrollene.

De spiller Grace og Frankie, som troppet opp for en middagsavtale der de går ut fra at ektemennene endelig skal annonsere at de planlegger å pensjonere seg. Det viser seg imidlertid at Robert (Martin Sheen) og Sol (Sam Waterston) har noe helt annet å fortelle. De har hatt et hemmelig forhold i tjue år, elsker hverandre og vil skilles fra sine respektive koner for å tilbringe livets høst sammen i full åpenhet som homofile ektefeller.

– Mer nedpå og realistisk enn utgangspunktet tilsier. Serien gir også disse skuespillerne mer saftige, nyanserte roller enn de har fått på mange år, og alle er helt glimrende her, skrev vi i vår anmeldelse.

 

Andre høydepunkter denne uka:

Netflix:  Captain America: The First Avenger, Little Hope Was Arson, Signs, Pus med støvler,

HBO Nordic: Paradise Lost 3: Purgatory, Angels in America (hele sesongen), Game of Thrones, Veep, Silicon Valley

Viaplay: Outlander, Gomorrah, Gimme Shelter, Medisinmannen

NRK nett-tv: RulletrappenEi kaldblodig verdEr helgefylla verst?Eastbound and DownBates Motel

TV 2 Sumo:  Louie, Ack Värmland, South Park, Grey’s Anatomy, Madam Secretary

C More Play: Gotham (sesongavslutning), The Double, The Call, Anna Karenina, Game of Thrones

Mubi: Passion, Othello, Mala Noche, Lola

Husk at du hver dag kan finne alle nye slipp på Netflix, HBO Nordic, Viaplay, NRK Nett-TV, TV 2 Sumo, C More Play og Mubi på Filterguide.no.

 

Filterguide.no - din guide til alle streamingnyheter