Filter har som vanlig saumfart nyhetene fra alle strømmetjenestene og plukket ut noen av høydepunktene til deg.

Husk at du hver dag kan finne alle nye slipp på Netflix, HBO Nordic, Viaplay, NRK Nett-TV, TV 2 Sumo, C More Play og Mubi på Filterguide.no.

Filterguide.no - din guide til alle streamingnyheter

 

«12 Monkeys»

Denne tv-serie-gjenskapingen av Terry Gilliams dystopiske filmklassiker «12 Monkeys» hadde alle forutsetninger for å bli skikkelig dritt: postapokalyptiske apestreker produsert på forholdsvis lavt budsjett for SyFy, en kabelkanal som de siste årene har bemerket seg med haitornadoer og fjollete kombinasjonsmonstre.

Men, hei, den er faktisk ganske bra! Om ikke direkte banebrytende, er i hvert fall historien om en tidsreisende som må tilbake i tid for å stoppe en framtidig potensielt menneskehetsutslettende pest effektivt fortalt, konstant engasjerende og jevnt underholdende. Vi har anmeldt det hele, om du vil vite mer.

 

«Rosemary’s Baby»

HBO Nordic slapp kanskje heldig unna med «12 Monkeys», men de har slett ikke like flaks med ukas andre film-blir-serie-innkjøp..

Alle som har sett Roman Polanskis «Rosemary’s Baby», vet at det er et helt spesielt filmverk med kvalitet i alle ledd. 1968-klassikeren var basert på Ira Levines pyskologiske horrorroman ved samme navn, og det er forsåvidt ikke noe direkte galt i at NBC tar utgangspunkt i samme kildemateriale for å lage en miniserie. 

NBC satser nå tungt på eventer av denne typen – begrensede miniserier som får mye oppmerksomhet for å basere seg på kjente merkevarer eller kjente personer. Til «Rosemary’s Baby» hentet de inn regissør Agnieszka Holland som i 1990 ble Oscar-nominert for manuset til «Europa Europa», og i ettertid har sittet i registolen på episoder av «The Wire»«The Killing» og «Treme» etter overgangen til amerikansk tv-bransje.

Zoe Saldana spiller Rosemary Woodhouse mens Patrick J Adams er ektemannen. Handlingen foregår i Paris, der paret treffer på Margaux (Carole Bouquet) og Roman Castevet (Jason Isaacs) som fatter stor interesse for de yngre amerikanerne. Og resten kjenner du sikkert til – det er ikke mye som er nytt her i forhold til filmversjonen. 

Selv om «Rosemary’s Baby» ikke er noen katastrofe, er den totalt forglemmelig, ubetydelig og unødvendig. Vi sliter litt med å forstå hvorfor HBO Nordic bruker penger på noe slikt, da oddsen for at dette prosjektet skulle bli ordentlig bra var høy fra første stund. Men de har vel forhåpentlig sine grunner – håper de i hvert fall fikk den billig.

 

«The Game»

TV 2 nylige avtale med BBC innebærer at tilflyten av britiske tv-serier, mange av dem svært gode, allerede er i full gang. En av de mindre kjente av disse – men også mest interessante – er den overraskende lite omtalte spionserien «The Game» fra BBC America.

Serien utspiller seg i 1972, i et England der den kalde krigens spionvirksomhet for alvor hadde begynt å etablere seg. Handlingen sirkler rundt en spesialkomité som opprettes med utgangspunkt i et MI5 som etter alle solemerker ikke er helt vanntett – det lekkes nemlig til KGB. Akkurat som i «Tinker Tailor Soldier Spy», en film det er helt naturlig å sammenligne «The Game» med på flere vis.

Samtidig må den vesle gruppen, ledet an av den unge etteretningsagenten Joe Lambe (Tom Hughes) – som på tross av enkelte feilgrep har full tillitt hos MI5-sjefen «Daddy» (Bryan Cox) – prøve å forhindre det sovjetiske anslaget «Operation Glass», som ifølge en KGB-avhopper vil skape et «før og nå»-skille i den kalde krigen.

Det hele er både intenst og stadig mer spennende, samtidig som serien krysser av i de aller fleste boksene som er påkrevd for en spionserie fra andre verdenskrig. Miniserien består av totalt seks episoder, der en episode legges ut hver fredag framover eksklusivt på TV 2 Sumo.

 

«The Trip to Italy» (hele sesongen)

Vi har skrevet utrolig mye om både fabelaktige «The Trip» og oppfølgeren «The Trip to Italy» tidligere. Nå kommer OMSIDER miniserien på norske skjermer også, og vi håper for C More sin del at det fremdeles finnes interesserte der ute som ikke har gått til anskaffelse av dvd-en eller sett den nedklipte kinoversjonen som ble satt opp i Norge i fjor.

Dette er en oppfølger, en slags sesong to, av «The Trip» (2010) – en i stor grad improvisert affære i et nær-realistisk univers der komikerne Steve Coogan og Rob Brydon spiller overdrevne, men likefullt sympatiske varianter av seg selv. I eneren reiste de rundt og testet restauranter i Nord-England, og i oppfølgeren reiser de på kulinarisk rundreise til Italia.

De mest Youtube-vennlige øyeblikkene er der de to vennerivalene sitter ved et restaurantbord og imiterer kjente mennesker…


…men serien er også stappfull av fine, underfundige og smått melankolske øyeblikk som kanskje appellerer ekstra sterkt til menn og kvinner som begynner å nærme seg middagshøyden.

Både «The Trip» og «The Trip to Italy» er gitt ut som filmer (førstnevnte finnes blant annet på Netflix), men vi anbefaler sterkt at du oppsøker serieversjonene.

 

«Peaky Blinders», sesong 2

Vi har allerede omtalt «Peaky Blinders» i denne spalten tidligere, da sesong én dukket opp på Netflix og sesong to kom på TV 2 Sumo.

Nå slipper også C More begge sesongene, og lover også å levere sesong tre som etter planen skal ut til neste år.

«Peaky Blinders» er en fortelling om Tommy Shelby (Cillian Murphy), sjefen for en broket gjeng banditter som har fått sitt navn fordi de gjemmer barberblader i luene sine (som de bruker til å … vel, blinde folk). Shelby er en karismatisk figur med grandiose planer som skal gjøre ham til kongen av West Midlands’ underverden.

Planene innebærer at serien jevnlig eksploderer i blodige voldshandlinger tonesatt av nyere rock som Nick Cave og The Raconteurs – ikke spesielt subtilt, og kanskje er dette først og fremst noe for dere som syns tempoet i en serie som «Boardwalk Empire» var litt for lavt.

Mange gode skuespillere er det i hvert fall her – Sam Neill er for eksempel alltid bra, mens Noah Taylor og Tom Hardy dukker opp i sesong to.

 

«Happy Valley»

Dette er en av de andre kvalitetsseriene fra BBC du nå kan se på TV 2 Sumo – her er også hele første sesong tilgjengelig fra start.

I politiserien «Happy Valley» – ironisk nok navnet på en svært trist landsby – følger vi politibetjenten Catherine Cawood, en av disse damene med et ekstra bein i nesa og gir i munnen – men likevel med flere slagsider, spesielt i etterkant av datterens selvmord i kjølvannet av at hun ble voldtatt.

Når datterens voldtektsmann slippes løs fra fengsel, blir det vanskelig å forholde seg til noe annet enn nettopp det. Catherine mener han fortsatt burde være bak lås og slå, der han ikke kan kan skade noen andre – slik hun er overbevist om at vil skje om han går løs.

«Happy Valley» hører hjemme helt der oppe på øverste hylle med flere andre britiske politiserier – du kan trygt sette av tid til de totalt seks episodene.

 

Andre høydepunkter denne uka:

Netflix: Only God Forgives, The Bone Collector, The Stone Roses: Made of Stone, Lilyhammer (sesong 3), Chef’s Table, The Comedians of Comedy: The Movie

HBO Nordic: Brewsters millioner, Into The Night, 1992, Happyish

Viaplay: Resurrection (ses. 1), The Exes (ses. 1-3), Taxi Driver, Planet of the Apes (2001), Only God Forgives, Redemption, Braveheart, The Bone Collector, Inside Mayweather vs. Pacquiao, Stoker

NRK nett-tv: Patent 986, Fanget i AntwerpenVera (ses. 5), Nytt på nytt (Knut Nærums siste episode)

TV 2 Sumo: Frikjent (siste episode), DroneBeauty and the Beast (ses. 1 + 2), Jordskott, Louie (ses. 3), Kollektivet

C More Play: Locke, Man of Steel, Magic Magic, The League of Extraordinary Gentlemen

Mubi: Cube, The Stranger, The Road, Cul de Sac

Husk at du hver dag kan finne alle nye slipp på Netflix, HBO Nordic, Viaplay, NRK Nett-TV, TV 2 Sumo, C More Play og Mubi på Filterguide.no.

Filterguide.no - din guide til alle streamingnyheter