Filter har som vanlig saumfart nyhetene fra alle strømmetjenestene og plukket ut noen av høydepunktene til deg.

Husk at du hver dag kan finne alle nye slipp på Netflix, HBO Nordic, Viaplay, NRK Nett-TV, TV 2 Sumo, C More Play og Mubi på Filterguide.no.

Filterguide.no - din guide til alle streamingnyheter

 

«Louie», sesong tre

Som vi også har vært inne på tidligere – det er lite som er så irriterende som han kompisen som ALLTID anbefaler «Louie» med en selvtilfreds og inneforstått mine. Eksperimenterende form, banebrytende, yadda yadda yadda. Maset hans gjør garantert at du aldri kommer til å sjekke ut serien, selv om du egentlig vet du kommer til å digge den.

Vi er den vennen med jevne mellomrom. Nesten daglig, faktisk.

Så la oss heller være den andre og enda mer irriterende kompisen, sutrekoppen som alltid finner noe å klage over. Første episode av «Louie» sesong tre er nå på TV 2 Sumo – grunn til jubel? Jada. Men … For det første har sesong fem allerede startet i USA. Eneste lovlige (men kronglete) måten å få sett den på i Norge er via amerikanske iTunes. 20 dollar – det er helt fair.

Men herregud, noen norske aktører må snart utnytte vår betalingsvilje for å kjøpe tv-serier digitalt. Denne uka kom det jo enda en trøtt filmleietjeneste som ser helt lik ut som alle de andre – nå må det da snart være seriene sin tur? Jeg ville garantert kastet penger etter en bra tjeneste som lot meg kjøpe fulle sesonger av tv-serier samtidig som de ble vist i USA.

Så til TV 2 Sumo. De har et problem, og det er at så mye av innholdet de har er fyllstoff til lineærkanalene. «Louie», for eksempel, går på TV 2 Humor (lurer på hvor mange som ser den der kl. 23.30 på kvelden). Da har TV 2 også kjøpt såkalte catchup-rettigheter, som gir deg anledning til å se episodene på Sumo i et par uker etter tv-visningen.

Et par uker er ikke nok for en serie som «Louie». Det er en serie man bør se kronologisk og gjerne mange episoder av gangen – og den trenger å ligge litt for å ha en sjanse til å bli oppdaget av flere enn de mest ivrige snobbene. Så hvis TV 2 virkelig hadde satset på «Louie», hadde de skaffet fulle sesonger for Sumo og gjort alt tilgjengelig i minimum et år. Halvveisløsningen med korte reprisevinduer blir bare frustrerende, og neppe forståelig for en generasjon som er så godt vant med Netflix-binging.

Uansett: Sesong tre – dritbra. Særlig episodene med Parker Posey og David Lynch.

Kan ses på: TV 2 Sumo

 

«Den fjerde mannen»

Det starter med drapet på en velstående mann i Stockholm. Året er 1989, og det temmelig mannsgristunge politiet er ikke videre imponerte over offerets gode innredningsstil. Ganske raskt konkluderes det med at dette «bare» dreier seg om et sjalusidrap i homsemiljøet – et bögmord – og dermed går det også så som så med etterforskningen.

Men! Selvfølgelig er det mer til saken, som gjennom miniseriens tre deler rulles opp til å inkludere hendelser knyttet til både okkupasjonen av den vesttyske ambassaden i Stockholm i 1975 og utnevnelsen av vår mann LMJ (Rolf Lassgård) til Säpo-sjef i vår tid.

Det hele er basert på Leif GW Persson-krimmen «En annen tid, et annet liv», og dermed vet du vel kanskje også hva du kan forvente: Helt grei, svensk krim med et fint spiontilsnitt – i dette tilfellet med noen gode rolleprestasjoner på kjøpet.

Kan sees på: NRK nett-tv

 

«Deadbeat» sesong to

Det kan vel trygt slås fast at den amerikanske strømmetjenesten Hulu ikke har slått like godt an med sine originalproduserte serier som det Netflix og etterhvert Amazon har klart.

Det betyr ikke at alt er helt håpløst – litt avhengig av hvem du spør og hva vedkommende er ute etter. Og om det skulle være noen som ikke er så altfor fin på det, og som lever helt fint med litt hjernedød humor, er det fullt mulig å leve med «Deadbeat».

Det samme gjelder ikke for store deler av persongalleriet i serien. Kroppene deres er nemlig stein daue, bortsett fra sjelene som henger igjen i vår verden på grunn av forskjellige uforrettede ærender.

Inn kommer Kevin (Tyler Labine fra «Tucker & Dale vs. Evil»), en slubbert med en godt utviklet sjette sans – han kan dermed både se og snakke med spøkelser. De vil naturlig nok bruke Kevin for alt han er verdt (ikke alltid så mye), for å få gjennomført disse tingene de ikke rakk mens de var i levende live.

Neppe noe for alle – du skal ikke langt inn i de korte episodene før du finner ut om dette funker eller ei for deg.

Kan sees på: Viaplay

 

Andre høydepunkter denne uka:

Netflix: Edge of TomorrowOrphan Black (sesong 3), Zoolander, Mars Attacks!, Waiting for Superman, Zodiac, Contact, The Sum of All Fears,

HBO Nordic: Game of ThronesSilicon Valley, Veep, Saving My Tomorrow: Part 3, 1992, Last Week Tonight with John Oliver, Vikings (sesongavslutning)

Viaplay: Non-Stop, Powers, Trance

TV 2 Sumo: Jordskott, Kollektivet, Ack Värmland

NRK nett-tv: BrothersBabycall, Fanget i Antwerpen, Okej – 80-tallets største popmagasin, Kampen for tilværelsen, Arkitektens hjem, Nedenom og hjem, Titanic,Indiske somre, Enveisbillett til Mars

C More Play: Oblivion, 22 Jump Street, Capote, Behind Enemy Lines, The Red Road, Game of Thrones, Silicon Valley, Veep, X-Men: Days of Future Past

Mubi: Cul de Sac, Night of the Living Dead, Sansenes rike

Filterguide.no - din guide til alle streamingnyheter

Husk at du hver dag kan finne alle nye slipp på Netflix, HBO Nordic, Viaplay, NRK Nett-TV, TV 2 Sumo, C More Play og Mubi på Filterguide.no.