Filter har som vanlig saumfart nyhetene fra alle strømmetjenestene og plukket ut noen av høydepunktene til deg.

Husk at du hver dag kan finne alle nye slipp på Netflix, HBO Nordic, Viaplay, NRK Nett-TV, TV 2 Sumo, C More Play og Mubi på Filterguide.no.

Filterguide.no - din guide til alle streamingnyheter

 

«Game of Thrones», sesong 5

Ikke bare vet du dette, du har sikkert også sett første episode allerede. Vi har også sett noen flere, som du kan lese om i vår anmeldelse – der du selv kan velge om du vil se spoilere eller ikke.

Kan sees på: HBO Nordic og C More Play

 

«Silicon Valley», sesong 2

Om du ikke kjenner til denne fra før av (fy skam), er «Silicon Valley» en smart, velspilt, vittig skrevet og til tider vanvittig morsom datageek-serie av Mike Judge («Idiocracy», «Office Space» og «Beavis & Butthead») – som i yngre dager selv jobbet i USAs teknologi-mekka Silicon Valley.

Sesong to returnerer med sylskarp satire og penishumor – noe du også kan lese mer om i vår anmeldelse (også den med en av/på-knapp på spoilere!).

Kan sees på: HBO Nordic og C More Play

 

«Veep», sesong 4

Når Selina Meyer (Julia Louis-Dreyfus) nå har tatt ett steg opp fra å være visepresident til å bli selveste POTUS – selvfølgelig har det ikke skjedd ved hjelp av valgurner – går det akkurat som du kan forvente. For å si det sånn: Selina har ikke akkurat mange sjanser til å dekke over de uunngåelige tabbene både hun og hennes stab snubler inn i.

For å være helt ærlig var vi litt skeptiske til «Veep» i starten, men for hver sesong har vi blitt stadig mer glad i denne gjengen av elskelige fuckups – og det hjelper jo at det finnes minst sju-åtte sitatverdige replikker i omtrent hver episode.

Også denne sesongen har startet knallsterkt, og er allerede fornyet for en femte runde til neste år – men da uten showrunner Armando Ianucci (David Mandel fra «Curb Your Enthusiasm» tar over).

Kan sees på: HBO Nordic og C More Play

 

«Banished»

I 1787 forviste Storbritannia en hel haug med skitne, fæle folk – blant dem også kvinner og barn – til en temmelig fæl tilværelse og skjebne i Australia.

Som du sikkert kan forestille deg fortonet ikke den nye tilværelsen i det som ble døpt New South Wales seg som en feriekoloni – et godt grunnlag for BBC å kverne igang dramamøllen med.

Her får vi se flinke og kjente folk (som The Hound og Spud) karre seg fast til tilværelsen, gjennom sju episoder som alle er lagt ut eksklusivt på TV 2 Sumo i dag.

Kan sees på: TV 2 Sumo

«Turn: Washington Spies»

AMC har tidligere gitt oss «Mad Men» og «Breaking Bad», og med første sesong av «Turn» håpet de visstnok på en ny innertier – uten å helt treffe blink, i hvert fall når det kom til seertall.

I andre omgang har de derfor gitt serien tilnavnet «Turn: Washington Spies», muligens i håp om at folk bedre skulle skjønne at vi har med USAs første spionring å gjøre

Vi følger fortsatt Jamie Bell («Billy Elliot») i rollen som som Abe Woodhull, bonde og spion for The Culper Ring, og hans kone Mary (Meegan Warner) – som nå har fått nyss om spionringen.

Kan sees på: C More Play (sesong 1+2) og HBO Nordic (sesong 1)

 

«Jordskott»

Denne TV 2-serien starter bokstavelig talt med et bang, når politikvinnen Eva Thörnblad (Moa Gammel) blir skutt i brystet på kloss hold med en hagle.

Det gir henne mulighet til å tenke litt over livet og sånn – godt hjulpet av returen hun må ta hjem til den vesle industribyen hun kommer fra. Ikke bare mistet hun datteren der i en mystisk forsvinningsulykke mange år tidligere, men nå har også faren dødd uten at testamentet er å finne.

Imens jakten på testamentet pågår, rekker Eva å rote seg bort i en ny forvinningssak der en liten gutt er blitt borte på mystisk vis – en sak som har visse likhetstrekk med datterens forsvinning. Serien blir kalt for «Sveriges Twin Peaks», godt hjulpet av et småsnålt persongalleri og de dystre rammene som omgir seriens mysterier.

Kan sees på: TV 2 Sumo

 

«Fanget i Antwerpen»

Når en containerflyktning drar med seg et dødelig virus rett inn i hjertet av Antwerpen, tar det ikke lang tid før folk begynner å blø ut av både ører og øyne i den belgiske storbyen.

For å få bukt med smittefaren, bestemmer myndighetene seg for å hermetisk lukke en hel bydel ved hjelp av (nettopp) containere. Bak disse ad hoc-murene får vi etterhvert tatt tempen på hvor ulikt folk kan agere når det står om liv og død – mennesket er som kjent ikke bare et bra vesen når det føler seg truet på livet …

Kan sees på: NRK nett-tv

 

«Pompidou», sesong 1

Det er kanskje ikke helt tilfeldig at Netflix la ut denne ekstremt absurde BBC-produksjonen på samme dag som den temmelig artige marihuana-dokumentaren «Super High Me» fra fnisefjes Doug Benson dukket opp på strømmetjenesten.

Uansett, det er neppe alle som vil synes det er en veldig god idé å bruke timesvis på denne språkløse slapstickhumoren fra «Little Britain»-veteran Matt Lucas, laget på lester godt brukt av moroklumper som Charlie Chaplin, Mr. Bean og Benny Hill.

Lucas spiller den lutfattige aristokraten Pompidou, som bor i en campingvogn sammen med sin selvsentrerte afghanske mynde og en rimelig tafatt butler (Alex MacQueen). Hver dag går med til å løse snåle problemer – av den typen du enten rister hodet svært oppgitt av, eller der deg skakk av. Eller begge deler.

Kan sees på: Netflix

PS: Apropos humor som kanskje er aller morsomt når man er i en viss modus – vi ler fortsatt av denne moderne Benson-klassikeren:

 

Andre høydepunkter denne uka:

Netflix: Love Me, Video Game High School (ses. 3), Chris D’Elia: Incorrigible, Super High Me

HBO Nordic: Living with Lincoln, 1992, Vikings, Last Week Tonight with John Oliver

Viaplay: National Treasure, Space Station 76, Powers, Hemmeligheden

NRK nett-tv: Arkitektens hjem, Luck, I fiendens nærleik, Flink pike, Moteslavene i Bangladesh, Indiske somre, Sverige, 1962

TV 2 Sumo: Justified (sesongfinale), Uskyldig dømt, Louie

C More Play: Turn, Yves Saint Laurent, The Red Road, Gotham

Mubi: This is England ’86: Episode 1, Apocalypto

 

Filterguide.no - din guide til alle streamingnyheter

Husk at du hver dag kan finne alle nye slipp på Netflix, HBO Nordic, Viaplay, NRK Nett-TV, TV 2 Sumo, C More Play og Mubi på Filterguide.no.