Filter har som vanlig saumfart nyhetene fra alle strømmetjenestene og plukket ut noen av høydepunktene til deg.

Husk at du hver dag kan finne alle nye slipp på Netflix, HBO Nordic, Viaplay, NRK Nett-TV, TV 2 Sumo, C More Play og Mubi på Filterguide.no.

Filterguide.no - din guide til alle streamingnyheter

 

«Marvel’s Daredevil», hele sesong 1

På dagtid er Matt Murdock blind forsvarsadvokat, mens han i nattens mulm og mørke rydder opp i New Yorks farlige Hell’s Kitchen-område forkledd som Daredevil.

Med dette har Marvel innledet sitt superheltsamarabeid med Netflix (flere serier er på vei) med brask og bram – dette er svært bra både drama og action.

Faktisk noe av det beste innen sjangeren hittil, noe vi foreslår at du leser mer om i vår anmeldelse av serien.

Kan sees på: Netflix

 

«Satisfaction», hele sesong 1

Middelklassen har det sjelden bra på tv, og her møter vi enda et knippe hovedkarakterer som føler på tilværelsens tomhet til tross for svær tv, trygg jobb og svømmebasseng i hagen.

Vi følger Neil (Matt Passmore ) og Grace Truman (Stephanie Szostaj), som utad framstår som et glansbilde på en amerikansk familie. Men Neil begynner plutselig å tenke litt vel mye på meningen med livet under treningsøktene (som han tar i sine korte pauser under jobben han har i en investeringsbank), og i løpet av den første halvtimen ser vi det rakner fullstendig for ham.

Han reiser etter hvert hjem, og oppdager kona … Vel, vi skal ikke avsløre så veldig mye mer om videre handling, men kan vel avsløre at mannlig prostitusjon blir et tema (heller ikke dette er veldig originalt – se for eksempel HBOs «Hung»).

Dette er altså tidvis nokså formulaisk, men «Satisfaction» er likevel såpass vellaget at den framstår som en empatisk og over middels underholdende romantisk komiserie. Serieskaper Sean Jablonski har tidligere stått bak serier som «Nip/Tuck» og «Suits», og fans av disse bør også vurdere å gi denne en sjanse.

Kan ses på: C More Play

 

«Game of Thrones», sesong fem

Du skal være ganske kørka om du er noenlunde interesserte i «Game of Thrones» og ikke vet at sesong fem starter opp nå på søndag – amerikansk tid, vel å vite.

De siste årene har det betydd at norske fans tidligst kan se episoden dagen etter, men det er det slutt på i år. Men frykt ei! Endringen er til det bedre, ettersom HBO Nordic nå skal sende episodene samtidig med sendingen på amerikansk tv.

Dermed kan du sitte oppe natt til mandag klokka o3.00 og følge med på det siste fra Westeros. For det er vel en helt naturlig ting å gjøre på den tiden av døgnet?

Vi kommer forøvrig tilbake med en anmeldelse av sesongens første episoder i «god tid» før sesongstarten.

Kan sees på: HBO Nordic (samt live på C More på tv, som også kommer med episoden på C More Play ikke lenge etter).

 

Andre høydepunkter denne uka:

Netflix: Better Call Saul (sesongavslutning), The Hills Have Eyes, Thor: The Dark World, October 1

HBO Nordic: 1992, Last Week Tonight with John Oliver, Vikings

Viaplay: The Hillside Strangler, Bernard og Bianca i Australia (norsk tale), Peter og Ulven

NRK nett-tv: Haven, Krig på 200 minutter, Ripper Street, Den mistenkte, United, Brennpunkt: Fra Veitvet til IS-fronten, Into the White

TV 2 Sumo: The Honourable Woman, Ack Värmland, Big, Bigger, Biggest. Frikjent

C More Play: The Hangover Part III. Joe, The Red Road

Mubi: House on Haunted Hill, The Machinist, Forbidden Zone

Husk at du hver dag kan finne alle nye slipp på Netflix, HBO Nordic, Viaplay, NRK Nett-TV, TV 2 Sumo, C More Play og Mubi på Filterguide.no.

Filterguide.no - din guide til alle streamingnyheter