Filter har som vanlig saumfart nyhetene fra alle strømmetjenestene og plukket ut noen av høydepunktene til deg – denne uka noen flere enn vi har pleid å gjøre før. Kanskje vi skal gjøre det til en vane?

Husk at du hver dag kan finne alle nye slipp på Netflix, HBO Nordic, Viaplay, NRK Nett-TV, TV 2 Sumo, C More Play og Mubi på Filterguide.no.

Filterguide.no - din guide til alle streamingnyheter

 

«The Shadow Line»

Serieskaper Hugo Blick fikk omsider en fortjent suksess her til lands med spionserien «The Honourable Woman», som fikk bra med oppmerksomhet da den dukket opp på HBO Nordic i fjor.

Gledelig, derfor, at TV 2 Sumo omsider også har gått til innkjøp av waliserens forrige BBC-serie «The Shadow Line» (2011). Den er i enkelte kretser ansett for å være et tv-mesterverk som nesten kan måle seg med «The Wire», og selv om sammenlikningen både er urettferdig og unøyaktig skjønner vi hvorfor den kommer.

«The Shadow Line» er nemlig en paranoid og kompleks gangsterthriller som tar synspunktene til både gangstere og politifolk, og som pirker borti de moralske gråsonene på begge sider.

Dopkongen Harvey Wratten blir funnet drept bare noen timer etter at han slapp ut av fengsel (han ble benådet, av uklare grunner). Den milde, men effektive bakmannen Joseph Bede (Christopher Eccleston) og den herlig psykotiske nevøen (Rafe Spall) er på sporet etter gjerningspersonen – og det er også politietterforsker Jonah Gabriel (Chiwetel Ejiofor, Oscar-nominert for «12 Years a Slave»). Førsteklasses skuespillere og et spennende plott som tar mange uventede vendinger – det er ikke laget mange bedre britiske serier enn dette de siste årene.

Kan sees på: TV 2 Sumo

 

«The Red Road» sesong to

Med serier som «Rectify», «Top of the Lake» og «The Honourable Woman» har SundanceTV blitt enda en leverandør av kvalitetsserier det er verdt å følge med på. I fjor lanserte de også «The Red Road», men den druknet kanskje litt i likelydende «mørke» prestisjedramaer.

Det viser bare hvor bortskjemte vi er blitt – denne karakterdrevne thrillerserien har nemlig veldig mye for seg. Nå kommer premieren på sesong to 24 timer etter USA-visningen, mens C More også tilgjengeliggjør hele første sesong via sin strømmetjeneste C More Play (første sesong kan også ses via TV 2 Sumo og HBO Nordic).

Jason Momoa (Khal Drogo i «Game of Thrones», snart Aquaman i en mengde filmer) storkoser seg i rollen som Phillip Kopus, en guffen og truende trøbbelmagnet. Han befinner seg ved Ramapo Mountains, snaut halvannen mil utenfor New York, og deler opphav med Lanape-indianerne som holder til i området rundt.

Tilfeldigheter skal ha det til at han krysser veier med den lokale politimannen Harold Jensen (Martin Henderson), og i første sesong fikk vi se hvordan de to skjuler en forbrytelse som involverer Harolds kone. I sesong to rulles nye hemmeligheter opp, mens de lokale indianerne blir tilført millioner av dollar i statlige midler som de planlegger å bruke til å starte et casino.

Har du sett den regntunge thrilleren «Prisoners» med Jake Gyllenhaal og Hugh Jackman har du en god idé om stemningen her – manusforfatter Aaron Guzikowski står nemlig bak begge.

Kan sees på: C More Play

 

«The Guilty»

Vi har dessverre (?) ikke rukket å se alle påskekrimene i år – men har i hvert fått med oss alle tre episodene av «The Guilty», årets påskekrim på TV 2.

Det dystre premisset for serien sender tankene til serier som «Broadchurch» og «The Missing»: Fire år gamle Callum forsvant fra hjemmet sitt i 1998, og er ikke blitt sett siden. Fem år senere kommer imidlertid en gjeng arbeidere over levningene av en liten gutt i parken utenfor familiens hjem …

Tamsin Greig (som du kanskje husker fra «Shaun of the Dead» gjør en god og troverdig innsats som DCI Maggie Brand (selv om hun er nok en av disse etterforskerne som kanskje ikke er like god på å balansere jobb og privatliv).

Gjennom de tre episodene blir det (selvfølgelig) raskt klart at ting verken er eller var som man kanskje skjulle tro – og gradvis blir vi klar over omstendigheter rundt Callums forsvinning som ikke er helt bra. Mer skal vi ikke si, annet at denne serien (som forøvrig er produsert av folka bak «Sherlock») absolutt gjør jobben som en moderne, spennende og (dessverre) ganske troverdig påskekrim – som trygt også kan sees når du er hjemme fra påskefjellet.

Kan sees på: TV 2 Sumo

 

«The Blacklist» sesong 1

James Spader er i toppform som ultraclassy, ultrasmart og ultraettersøkte Raymond Reddington – FBIs Most Wanted og samtidig deres mest verdifulle informant.

Skurkene er parodisk superonde (også i Norge), men dette er likevel strålende og lett underholdning for oss som også kan like ukomplisert spionkrim. Til tross for en rød tråd her, er episodene stort sett avsluttende.

Kan sees på: Netflix (sesong to går også på Viaplay)

 

«I skuggen av stjernene» («20 Feet from Stardom»)

«20 Feet…» stakk faktisk av med Oscar for beste dokumentar i fjor, foran forhåndsfavoritter som «The Act of Killing». Noe overraskende, kanskje, men fullt fortjent for feelgood-fortellingen om et knippe amerikanske korister.

De er som regel uhyre talentfulle folk som aldri oppnådde noen enorm suksess på egen hånd – enten fordi de foretrakk å holde seg i bakgrunnen, eller fordi de var uheldige med karrierevalgene.

Vi møter for eksempel vanvittig flinke (og vakre) Claudia Lennear, korist og danser for blant andre Ike & Tina TurnerJoe Cocker og Stephen Stills. Hun var visstnok også inspirasjonen bak Rolling Stones «Brown Sugar», men etter et mislykket forsøk på å gå solo forlot hun musikkbransjen for å bli lærer.

Vi får også treffe Merry Clayton, som forteller en fantastisk historie om duetten hun gjorde med Mick Jagger på «Gimme Shelter», og Darlene Love, som følte seg såpass nedbrutt av samarbeidet med Phil Spector at hun begynte som vaskehjelp i steden (før hun gjorde comeback og fant brukbar suksess på tidlig 80-tall).

Bra greier, med andre ord.

Kan sees på: NRK nett-tv

 

«Derek» – spesialepisode

Gjennom to sesonger av mockumentary-serien «Derek» er vi blitt kjent med Ricky Gervais’ noe pussige rollefigur med samme navn – samt hans kollega Hannah (Kerry Godliman) på eldrehjemmet. I denne timespesialen skjærer det seg litt mellom de to, noe Derek ikke takler helt bra … men utover det er det trygg, lun og god humor slik du kan forvente fra den gjennomført godhjerta Derek.

Kan sees på: Netflix

 

«Intelligence»

Akkurat som R2-D2 kunne overtale andre datamaskiner til å åpne dører og slikt i «Star Wars», kan spesialagent Gabriel Vaughn (Josh Holloway, som spilte Sawyer i «Lost») gjøre mye av det samme takket være en inntransplantert chip i hjernen.

Ingen brannmurer eller elektroniske hindre kan stoppe ham – men det kunne CBS, som kansellerte serien etter første sesong.

Kan sees på: Viaplay

 

«Outlander» – sesong 1 fortsetter

Et romantisk, historisk sci-fi-drama om sykepleieren Claire Randall som blir zappet tilbake i tid til 1743. En tid der verden er mer brutal, den personlige hygienen er under enhver kritikk – men de romantiske hjertene banker hardt. Et lettfordøyd, ufarlig drama, som likevel har høy underholdningsverdi.

Dette er andre del av første sesong, som nå sendes rett etter originalvisningen i USA.

Kan sees på: Viaplay (kommer søndag)

 

Andre høydepunkter denne uka:

Netflix: Thor, Dexter (ses. 7), The Place Beyond the Pines, The Company Men, Red, Bates Motel (ses. 2), Limitless, Die Hard: With a Vengeance, Deception, Supernatural (ses. 8), City by the Sea, Swearnet: The Movie, Larry Crowne, Atari: Game Over, Tears of the Sun,

HBO Nordic: 1992, The Network, The Unforgiven

Viaplay: Skogens hemmelige rike, Michael Kohlhaas, Chuck (ses. 1-5), Flash Forward (ses. 1), The River (ses. 1), Pulp Fiction, Killing Them Softly, Troløs, Tin Men, Dark Skies,

TV 2 Sumo: White Collar (ses. 5), The Missing, Frikjent, The Shadow Line

NRK nett-tv: Arthur og George, Zap, Izzat, Fatso, Mitt liv som hund, Vinden som rystet kornet, Prey, Veiviseren,

C More Play: Transformers: Age of Extinction, Teenage Mutant Ninja Turtles, Fatal Instinct, Beck: Sykehusmordene, NAS: Time is Illmatic, Les Miserables

Mubi: 13 Assassins, Monster

 

Filterguide.no - din guide til alle streamingnyheter

Husk at du hver dag kan finne alle nye slipp på Netflix, HBO Nordic, Viaplay, NRK Nett-TV, TV 2 Sumo, C More Play og Mubi på Filterguide.no.