Filter har som vanlig saumfart nyhetene fra alle strømmetjenestene og plukket ut noen av høydepunktene til deg.

Husk at du hver dag kan finne alle nye slipp på Netflix, HBO Nordic, Viaplay, NRK Nett-TV, TV 2 Sumo, C More Play og Mubi på Filterguide.no.

Filterguide.no - din guide til alle streamingnyheter

 

«1992»

Forestill deg at «Mad Men» møter «House of Cards» og «Sopranos», bare satt til 90-tallets Italia – en tid preget av korrupsjon, råtten politikk, mafiatrusler og cheesy danseshows på tv – og du har det temmelig oppslukende utgangspunktet for den politiske spenningsserien «1992».

Med «Gomorrah» viste HBO Nordic at de kunne til å være flinke til å plukke gode serier også fra Italia, og basert på de to første episodene vi har sett av «1992» (serien legges med en ny episode i uka) er det mange gode grunner til å følge med også her.

Vi følger historien fra flere hold. På den ene siden har du politimannen som vil en korrupt toppsjef i legemiddelbranjsen til livs etter at han (direkte eller indirekte) hadde skyld i at han fikk HIV-infisert blod. I andre enden er den gjennomkyniske reklamemannen som ser at det ikke bare er kunder og medier som kan manipuleres med de rette ordene, men også potensielt hele politiske systemer.

Legg også til en fallert men godhjerta hardhaus som brått blir dratt inn på den nasjonale poltiske toppareanen, den forhenværende callgirlen som ønsker seg tv-karriere, den utro maktpersonen som sørger for dette og en rekke andre tråder som truer med å møtes i en eneste stor knute – og vi følger spent med videre.

Kan sees på: HBO Nordic

 

«The Casual Vacancy»

«Harry Potter»-forfatter J. K. Rowlings første voksenbok fikk varierende kritikker da den kom ut i 2012, og her er den blitt miniserie i tre deler gjennom et samarbeidsprosjekt mellom BBC og HBO.

Vi befinner oss i Pagford, en tilsynelatende idyllisk engelsk småby, der konfliktene lurer – mellom fattig og rik, generasjoner og kjønn. Satiren treffer ikke alle (historien skiller verden mellom onde tories og gode medmennesker), men skuespillerne (blant dem Michael Gambon og Rory Kinnear) er strålende og produksjonsverdien høy.

Kan sees på: HBO Nordic

 

«Trailer Park Boys» sesong 9

Guess what, grandpa’s back, and he’s got hashmoney! De kanadiske trailerparkgutta overtok i fjor selv eierskapet til den løsmunnede og stort sett svært grove mockumentary-serien «Trailer Park Boys» – og leverte etter 14 år den beste sesongen noen sinne med sesong åtte.

Nok en gang følger vi Ricky, Julian og Bubbles på deres ikke helt ærlige jakt på penger og frihet fra trailerparken i Nova Scotia – som i denne sesongen er gjort om til pensjonisthjem.

Vi er spente på fortsettelsen – og håper på et gjensyn av skuespilleren Leigh MacInnis, som debuterte som både karakteren Don og Donna i forrige sesong, og som stilte opp i «Trailer Park Boys»-kreatørenes andre prosjekt, «Swearnet», hvor han røyket hallisunogener foran moren sin som et eksperiment.

Kan sees på: Netflix

 

Andre høydepunkter denne uka:

Netflix: Godzilla, A.I. Artificial Intelligence, True Grit, The Prestige, Black Snake Moan

HBO Nordic: It’s Me Hilary, the Man Who Drew Eloise, Girls (sesongavslutning), Vikings

Viaplay: Battle Creek, Ride Along, Fornuft og følelser, NCIS: New Orleans

NRK nett-tv: Hvem er Vladimir Putin?, På innsida, Prostitusjon – er det feil?, Kampen for tilværelsen, Enlightened

TV 2 Sumo: Min transseksuelle pappa, Uskyldig dømt, Suits, Solsidan, Grey’s Anatomy

C More Play: Pitch Perfect, Les Miserables, NAS: Time is Illmatic, Bad Milo!, Girls (sesongavslutning)

Mubi: Monster, The Shelter, Lucky Number Slevin, Drag Me To Hell

 

Filterguide.no - din guide til alle streamingnyheter

Husk at du hver dag kan finne alle nye slipp på Netflix, HBO Nordic, Viaplay, NRK Nett-TV, TV 2 Sumo, C More Play og Mubi på Filterguide.no.