Filter har som vanlig saumfart nyhetene fra alle strømmetjenestene og plukket ut noen av høydepunktene til deg.

Husk at du hver dag kan finne alle nye slipp på Netflix, HBO Nordic, Viaplay, NRK Nett-TV, TV 2 Sumo, C More Play og Mubi på Filterguide.no.

Filterguide.no - din guide til alle streamingnyheter

 

«Bloodline» sesong 1

Er du det minste interessert i kvalitetsserier, har du garantert droppet alle andre planer for helgen allerede.

Netflix’ nye originalserie «Bloodline» har kanskje (i hvert fall på papiret) den beste ansamlingen skuespillere i en tv-serie noensinne, i et mørkt thrillerdrama som er som skapt for å fråtse-se.

Vi møter den velstående Rayburn-klanen, der de aldrende foreldrene driver et pensjonat langs stranden ved Florida Keys. De voksne barna ser også ut til å ha ting på stell – med et durabelig unntak for Danny, familiens sorte får. Hans ankomst til en familiefest gjør at glansbildet rakner, hemmeligheter avsløres, og en brå vending i første episode gjør at man sitter klistret i påvente av resten.

En liten advarsel, bare: Ikke forvent deg noen spektakulær krim, og selv om serieskaperne tidligere har laget den relativt fartsfylte advokatserien «Damages» er heller ikke den verdt å sammenlikne med. Dette er snarere en serie som våger å bruke tid, er svært kompetent laget og nyansert spilt.

Kan sees på: Netflix

 

«The Americans» sesong 1

Det spesielle med «The Americans» er at hovedkarakterene egentlig er fienden. Matthew Rhys og Keri Russell spiller Phillip og Elizabeth Jennings, et lykkelig par med to år barn som bor i en middelklasseforstad i Washington DC.

Det er åttitall, Keri Russell har på seg steinvaskede jeans med høy midje, og paret har sex i en stygg Toyota til tonene av Phil Collins‘ «In the Air Tonight».

Greia er bare at Philip og Elizabeth egentlig er KGB-agenter, som gjennom 20 år både har samlet informasjon med mulig framtidig verdi for Sovjetunionen – samt stiftet en familie med to barn som ikke aner noenting.

Det har virkelig tatt sin tid å få denne oppslukende spenningsserien til en norsk strømmetjeneste. Men bedre sent enn aldri – og som et plaster på såret kommer nemlig sesong to på Netflix allerede i månedsskiftet mars/april.

Kan sees på: Netflix

 

«Powers»

Premisset for denne PlayStation-produserte tv-serien er egentlig ganske interessant: Hvordan ville samfunnet vært om superhelt-krefter var noe ganske mange etterhvert hadde – og det å bruke dem til heltedåder ikke var gitt?

Som i Marvel-tegneserien det hele er basert på, følger vi også her eks-superhelten Christian Walker (som gikk under navnet Diamond da han kunne fly). Han etterforsker superlømler som ikke vet å holde kreftene sine under kontroll … samtidig som han helt åpenbart savner sine egne krefter.

Som man kanskje kan ane – avsenderen og tematikken tatt i betraktning – er serien en smule flashy og over the top. Sånn sett er det kanskje greit at serien er rettet mot folk som er vant til historiene i gjengse actionspill?

PlayStation Plus-kunder skal etter sigende ha mulighet til å se hele sesongen uten å betale noe ekstra via en egen Powers-app på PS4 – der det også skal være mulig å finne ekstramateriale om du vil gå enda mer i dybden.

Kan sees på: PlayStation+ / Viaplay

 

Andre høydepunkter denne uka:

Netflix: Angels & Demons, Life Itself, Donnie Brasco, Richard Pryor: Live on the Sunset Strip, Snatch, Panic Room, Spider-Man 2, 21, Mona Lisa Smile, Gnomeo & Julie, The Karate Kid (2010), Beverly Hills Ninja, So I Married an Axe Murderer, The Punisher, Fly, Men in Black, Oppvåkningen, Resistance, Family Guy (ses 12)

HBO Nordic: The Jinx (siste episode), Girls

Viaplay: All is Lost, Tommy (2014), Godzilla (1998),

NRK nett-tv: Zap, Store forventninger, Kampen for tilværelsen, Flukt

TV 2 Sumo: Frikjent, The Good Wife, Justified, Beck, Solsidan

C More Play: Jakten på Berlusconi, Mad Men (sesong 7), Babylon, Hercules, Being Flynn

Mubi: City of Life and Death, JCVD, The Wages of Fear

 

Filterguide.no - din guide til alle streamingnyheter

Husk at du hver dag kan finne alle nye slipp på Netflix, HBO Nordic, Viaplay, NRK Nett-TV, TV 2 Sumo, C More Play og Mubi på Filterguide.no.