Filter har som vanlig saumfart nyhetene fra alle strømmetjenestene og plukket ut noen av høydepunktene til deg.

Husk at du hver dag kan finne alle nye slipp på Netflix, HBO Nordic, Viaplay, NRK Nett-TV, TV 2 Sumo, C More Play og Mubi på Filterguide.no.

Filterguide.no - din guide til alle streamingnyheter

 

«The Returned»

Hva om noen du hadde mistet i en tragisk ulykke plutselig sto på kjøkkenet ditt og smurte seg en blings som om ingenting hadde skjedd? Og det tilsvarende skjedde – at forlengst døde dukker opp tilsynelatende helt friske – med flere andre familier i samme lille bygd? Det er premisset for den amerikanske tv-serien «The Returned», som nå er ute på Netflix.

Om det høres kjent ut, er det fordi dette er en remake av den tidligere NRK-sendte franske serien «Gjengangerne» («Les Revenants»), som vi lot oss begeistre svært mye av da den dukket opp for et par år siden.

«The Returned» er dessverre litt mer enn bare en remake, det er nærmest en scene-for-scene-kopi av originalen, der noe av magien fra den opprinnelige opplevelsen også har forsvunnet et sted i Google translate-behandlingen. Til og med skuespillerne er castet for å ligne på sine franske motparter.

Helt isolert sett hadde amerikanske «The Returned» sikkert vært en svært interessant serie – men når du i stedet også kan finne originalen på Netflix er vi ikke i tvil om at du heller burde begynne der om historien er ny for deg.

Kan sees på: Netflix

 

«Jane the Virgin», sesong 1

TV 2 fikk litt kjeft for bare å vise repriser på sin nye kanal TV 2 Humor, men nå har i hvert fall en av fjorårets mest kritikerroste nye komedier funnet veien til Sumo.

«Jane the Virgin» har et smått sinnssvakt premiss: Jomfruen Jane blir nemlig gravid etter å ha blitt kunstig inseminert ved en feil. Så viser det seg at sæden tilhører en tidligere flørt, en steinrik hotelleier.

Sjarmerende miks av kjapp, mainstream komikk og selvironisk telenovela – og enda et eksempel på at de reklamefinansierte amerikanske kanalene har begynt å vist litt ålreite ting igjen, etter år med kunstnerisk og kommersiell nedtur.

Kan ses på: TV 2 Sumo

 

«Rita» sesong 2

Danskene er sjeldent gode på drama, og med serier som «Klovn» viste de at landet kan være et godt steg foran også på humorfronten. Blander du disse sjangrene, får du noe sånt som «Rita» – serien om en lærer som umiddelbart ble en seerfavoritt i Danmark etter sin ærlige og fullstendig kompromissløse (samt smått utsvevende) framferd i første sesong – selv om det tidvis også kunne gli over i det klisjéfylte.

Også i andre sesong, som nå er ute på Netflix, gjør Mille Dinesen («Nynnes dagbok») en strålende innsats som den storrøykende barne- og ungdomsskolelæreren Rita Madsen. Ganske raskt inn i første sesong må hun erkjenne for seg selv at hun ble lærer for å beskytte elevene mot sine egne foreldre, enten de insisterer på sukkerfri skole, overdreven pugging eller annet tull.

Dette er bare et lite eksempel på situasjoner som krever effektiv konflikthåndtering, ikke alltid i stil med takt-og-tone-håndboka til rektor – som hun jevnlig har seg med på kontoret. Alt er nemlig ikke helt på stell for Rita på privaten, som også må håndtere en smått dysfunksjonell alenemammatilværelse og det ellers stormende livet både innenfor og utenfor skolens vegger.

Kan sees på: Netflix

 

Andre høydepunkter fra uka som gikk:

Netflix: New Girl ses. 3, Dragetreneren 2, Hjemme alene, The Thin Red Line, The Last King of Scotland

HBO Nordic: Girls, The Jinx, Togetherness, Last Week Tonight with John Oliver

Viaplay: The Blacklist, Fly 2: Brann og redning, Battle Creek,

TV 2 Sumo: The Missing, Frikjent, Madam Secretary, Suits

NRK nett-tv: Zap, Indias datter, Kampen for tilværelsen, Hårfint, Enlightened, Eskortepikens dagbok, Poirot

Mubi: Julia, Sangam, Sebastiane, Good Bye Lenin!

C More Play:  Hercules, Cuban Fury, House of Lies, Girls

 

Filterguide.no - din guide til alle streamingnyheter

Husk at du hver dag kan finne alle nye slipp på Netflix, HBO Nordic, Viaplay, NRK Nett-TV, TV 2 Sumo, C More Play og Mubi på Filterguide.no.