Filter har som vanlig saumfart nyhetene fra alle strømmetjenestene og plukket ut noen av høydepunktene til deg.

Husk at du hver dag kan finne alle nye slipp på Netflix, HBO Nordic, Viaplay, NRK Nett-TV, TV 2 Sumo, C More Play og Mubi på Filterguide.no.

Filterguide.no - din guide til alle streamingnyheter

 

«Unbreakable Kimmy Schmidt», ses. 1

Netflix fortsetter å pumpe ut eksklusive serier – denne gangen en situasjonskomedie signert Tina Fey og Robert Carlock, paret bak «30 Rock».

Tittelfigur Kimmy Scmidt (Ellie Kemper) blir frigjort fra en dommedagskult etter 15 år, og er fast bestemt på å nyte friheten i New York til fulle.

Iført altfor fargesterke klær og med et barnlig og naivt verdensbilde møter hun minneverdige og eksentriske figurer i storbyen. Blant dem den mislykkede Broadway-sangeren Titus (Tituss Burgess) og den steinrike Jacqueline Voorhees (Jane Krakowski), som gir Kimmy jobben med å passe på hennes snørrhovne overklasseunger.

Tina Fey har nok en gang laget en serie der punchlinene kommer tettere enn hagl, og der man ender opp med å føle sterkt for hovedfigurene. Bredt, varmt og smart på samme tid.

Kan sees på: Netflix

 

«Babylon», ses. 1

Er du fan av britiske komiserier som «The Office» og «The Thick of It», bør du følge med nå. Riktignok har «Babylon» noe mer dramapreg enn de to nevnte, men dialogen her har minst like mye snert.

Vi følger Metropolitan Police Service i London, en institusjon som er i krise. Politisjefen Richard Miller (James Nesbitt, fra «Kalde føtter» og «The Missing») bestemmer seg derfor for å hyre inn en ny PR-sjef (spilt av fabelaktige Brit Marling) som blir flydd inn fra USA.

Det blir kulturkrasj, mildt sagt.

Serieskaperne seriens Sam Bain og Jesse Armstrong, samt regissør Danny Boyle («Trainspotting») har klart et aldri så lite kunststykke ved å skape en serie med en helt unik tone – drepende satirisk samtidig som den er ganske spennende og troverdig. Anbefales varmt.

Kan sees på: C More Play

 

«Frikjent»

Suksesserien «Frikjent» trenger kanskje ikke noe ytterligere introduksjon: Allerede har dramaet med Nicolai Cleve Broch og Synnøve Macody Lund i hovedrollene, som vi likte godt, satt seerrekord på TV 2.

Men om du vil «se hva som skjer» litt før tv-titterne, ligger TV 2 Sumo en uke foran moderkanalen når de hver mandag kveld legger ut neste ukes episode for nettvante seere.

Kan sees på: TV 2 Sumo

 

«Sleepy Hollow»

Du kjenner kanskje til legenden om den hodeløse rytteren fra Tim Burton-filmen «Sleepy Hollow» med Johnny Depp i rollen som Ichabod Crane? I likhet med den opprinnelige novellen foregikk kampen mellom de to i filmen helt på tampen av 1700-tallet.

Når FOX drar den demoniske figuren opp fra graven til tv-serien «Sleepy Hollow» som nå er ute på Netflix, er det ikke nok et historisk grøsserdrama vi får oppleve. Det vil si: Både Ichabod Crane og den hodeløse rytteren har sitt opphav i samme tid som i filmen og novellen, men blir på magisk vis dratt inn i vår egen tid.

Hvordan takler så et lokalsamfunn å få en over 230 år gammel demon i fanget? Ikke bare bra, men heldigvis kan den (svært) gamle soldaten Crane (som sist kjempet for Washington) bidra med god assistanse til det lokale politiet.

Kan sees på: Netflix

 

Andre høydepunkter fra uka som gikk:

Netflix: Aziz Ansari: Live at Madison Square GardenMy Own ManMiss BalaThe MessengerSpy GameIron Man 2Ronal BarbarenGhosts of the AbyssAmerican Horror Story (ses. 3), Family Guy (ses. 11), How I Met Your Mother (ses. 9),

HBO Nordic: 100 Code, The Wire (remastered), Togetherness, The Jinx, Thelma & Louise

Viaplay: Guardians of the Galaxy, Seinfeld (alle sesonger), Battle Creek, Bottle Rocket, Mulan

TV 2 Sumo: The Missing, Suksesskolen, Tørnquistklubben, Suits, South Park

NRK nett-tv: Musketerene, Gutter er gutter, Kampen for tilværelsen (ses. 2), Gulosten – gangsteren som ble kongens venn

Mubi: I’m Still Here, My Week With Marilyn, Knife in the Water, Scarlet Street

C More Play: Rio 2, Supermensch: The Legend of Shep Gordon, Parks and Recreation, Valkyrie

 

Husk at du hver dag kan finne alle nye slipp på Netflix, HBO Nordic, Viaplay, NRK Nett-TV, TV 2 Sumo, C More Play og Mubi på Filterguide.no.

Filterguide.no - din guide til alle streamingnyheter