Filter har som vanlig saumfart nyhetene fra alle strømmetjenestene og plukket ut noen av høydepunktene til deg.

Husk at du hver dag kan finne alle nye slipp på Netflix, HBO Nordic, Viaplay, NRK Nett-TV, TV 2 Sumo, C More Play og Mubi på Filterguide.no.

Filterguide.no - din guide til alle streamingnyheter

 

«House of Cards» sesong 3

President Underwood. Smak litt på det. Etter to sesonger med sosiopatisk taskenspill har Frank Underwood (Kevin Spacey) endelig oppnådd sitt livs drøm. Han har kuppet den mektigste jobben på kloden, etter å ha stukket forgjengeren Garrett Walker i ryggen med et stort smil og en sang i hjertet.

Sesong tre starter et halvår etter at Underwood ble sverget inn i Det hvite hus, og ting går ikke direkte strålende. Ifølge meningsmålinger føler åtte av ti amerikanere at Underwood mangler «effektivitet og lederegenskaper». Han har rekordlav oppslutning, og valget er om atten måneder. Samtidig rasler det i skapet, der Underwood muligens har stappet litt for mange skjeletter …

Selv om man kan argumentere for at «House of Cards» kanskje ikke treffer zeitgeisten like hardt i denne tredje sesongen, er det i de fire episodene vi har rukket å se ingen tvil om at sesongen bygger seg opp til noe stort. Les mer i vår anmeldelse!

Kan sees på: Netflix

 

«Eit perfekt liv» («Enlightened»)

HBO lager mange fantastiske serier som svært få ser, og blant de aller ypperste – og aller minst sette – er «Enlightened», her i NRKs nynorske oversettelse.

Det er lett å forstå hvorfor den ble lagt ned etter to sesonger, men nå får vi alle en ny sjanse til å oppdage denne genistreken, signert Mike White («School of Rock») og Laura Dern.

Dern spiller Amy, en mellomleder i en vanlig amerikansk bedrift, som får et fryktelig stygt mentalt sammenbrudd på jobb. Hun drar til behandling, og kommer tilbake som «et nytt menneske» – proppfull av tanker hentet fra selvhjelpslitteratur, et altfor brennende miljøengasjement og et ønske om å gjøre storbedriften hun jobber i mer human.

Det er lett å mislike Amy, men når du først kommer over det oppdager du at «Eit perfekt liv» er full av lun humor, fantastisk musikk og strålende bikarakterer. Så får vi håpe at Netflix eller noen andre gjenoppliver serien etter hvert, som Asbjørn Slettemark tar til orde for her.

Kan sees på: NRK nett-tv

 

«Grantchester»

Det hviler kanskje en noe prektig og påskekrimaktig stemning over britiske tv-serier med fordums detektivprester i hovedrollen – hittil har det vel stort sett bare vært «Fader Brown» som matcher beskrivelsen.

Nå kommer heldigvis en litt friskere og hakket mer spenstig versjon i «Grantchester», der den unge presten Sidney Chambers (James Norton) nøster opp i brutale drap og denslags i småbyen med samme navn som serien. Ved sin side får han etterhvert politietterforskeren Geordie Keating – spilt av Robson Green, som vi har svært gode erfaringer med fra serier som «Wire in the Blood» og «Strike Back».

Ikke forvent like kraftig kost fra «Grantchester» som i de to sistnevnte seriene – men dette er finfin krimkos fra et 50-tallsengland med bittelitt brodd. Ofte er det ikke mer som skal til.

Kan sees på: NRK nett-tv (starter søndag)

 

Andre høydepunkter fra uka som gikk:

Netflix: Ralphie May: Unruly, Sons of Anarchy (ses. 1-6), Shutter Island, Event Horizon, Demolition Man, Batman Returns, Modern Family (ses. 1-5), Jim Gaffigan: Mr. Universe

HBO Nordic: 30 Rock (ses. 1-7)

Viaplay: Kjære, vi krympet oss selv, The Sessions

NRK nett-tv: Moulton og meg, Boardwalk Empire (ses. 3), Klassen, Pink Floyd – Dark Side of the Moon, Pink Floyd – Delicate Sound of Thunder, Til topps i Hollywood

TV 2 Sumo: Beck – Mannen uten ansikt

Mubi: Kill List, Hotel Rwanda, Io sono l’amore

C More Play: The Zero Theorem, 42

Husk at du hver dag kan finne alle nye slipp på Netflix, HBO Nordic, Viaplay, NRK Nett-TV, TV 2 Sumo, C More Play og Mubi på Filterguide.no.

Filterguide.no - din guide til alle streamingnyheter