Helt i starten av denne uka ble det sluppet så mange filmer og tv-serier på de forskjellige strømmetjenestene at vi like gjerne utvider denne spalten en smule utover det normale.

Som vanlig finner du den komplette oversikten over alle nyhetene på Netflix, HBO Nordic, Viaplay, NRK Nett-TV, TV 2 Sumo, C More Play og Mubi på Filterguide.no.

 

Filterguide.no - din guide til alle streamingnyheter

 

 

«Halt and Catch Fire» – sesong 1

Kall det gjerne et «Mad Men» for geeks – du er i så fall ikke den første som bruker den beskrivelsen av denne AMC-serien fra i sommer.

Vi befinner oss i Texas tidlig på 80-tallet, stedet der selskaper som Texas Instruments og Dell dannet hovedpillarene i det som fortsatt er kjent som «Silicon Prairie». Her blir vi raskt dratt inn i det den gang høyteknologiske edderkoppnettet til dresskledde Lee – litt Don Draper, litt Steve Jobs. Han får med seg en nervøs PC-bygger og en hackerbabe i en tidvis spennende maktkamp mot selveste blåkjempen, IBM, der drømmen om å bygge en ny superdatamaskin sparkes i gang ved å omvendt konstruere en av IBMs tungt patenterte maskiner.

Stereotypier og klisjeer til tross: «Halt and Catch Fire» er en serie som er vel verdt å se, spesielt om du har snev av teknointeresse (men ikke mer enn at du ikke behøver å brenne for reklamebransjen for å like «Mad Men»).

Kan sees på: TV 2 Sumo og HBO Nordic

 

«Brooklyn Nine-Nine» – sesong 1

Det kommer stadig vekk nye politiserier, men ikke alle av dem er morsomme – og bare én har Saturday Night Live-veteran og generell moromann Andy Samberg i tet.

Humorserien, som nå går i sin andre sesong i USA, slo ut all annen konkurranse under årets Golden Globe-utdeling. Kanskje ikke helt fortjent, men det sier jo også sitt at den seriet over «The Big Bang Theory», «Girls», «Modern Family» og «Parks and Recreation».

Kan sees på: Netflix

• Lik Filterguide.no på Facebook - få streamingnyheter rett i feeden!

 

«Tonight Show with Jimmy Fallon»

Tidligere i år tok Jimmy Fallon over etter Jay Leno som vert for «The Tonight Show», og etter alle solemerker har det gått veldig bra. Nå slipper vi imidlertid å nøye oss med korte Youtube-klipp, siden TV 2 har kjøpt inn talkshowet og sender det 24 timer etter USA. Innkjøpet er gjort i forbindelse med oppstarten av TV 2s komikanal (som vi er avventende til), men de legger også episodene ut på Sumo.

Verdt å nevne er det også at Fallon har verdens beste husband i The Roots, som sørger for å gjøre de musikalske innslagene til et høydepunkt.

Kan sees på: TV 2 Sumo

 

«The Good Wife» – fem sesonger

Her hjemme har «The Good Wife» blitt gjemt bort på småkanaler midt på natta, men i USA blir den hyllet med en «Breaking Bad»-liknende intensitet.

Alicia Florrick (Julianna Marguiles) spiller en middelaldrende advokat som må ut i arbeidslivet når mannen hennes blir fengslet etter en sexskandale. Serien blir stadig bedre og mer kompleks for hver sesong.

Kan sees på: TV 2 Sumo

• Lik Filterguide.no på Facebook - få streamingnyheter rett i feeden!

 

«Defiance» – sesong 1

I fjor var det noen som tenkte at det kanskje ville være en god idé å la folk oppleve en fantasiverdenen i en ny tv-serie – og samtidig fordype seg i den samme verdenen på Xboxen sin.

Nettopp det fikk de gjøre i «Defiance», og om det var en spesielt god idé er det vel strengt tatt fortsatt litt tvil om. Nå er i hvert fall seriedelen av eksperimentet ute på Netflix, og her får du se hvordan det går på jorda etter en mislykket romveseninvasjon i nær-fjern fremtid. Planeten er nå full av utenomjordisk flora og fauna, samt romvesener som lever side om side med mennesker.

Som vi beskrev SyFy-serien da den først kom ut: Estetikken er nær western-møter-sci-fi-tonen fra «Firefly» – en slags greatest hits-pakke for kjernepublikummet basert på en rekke kjente og kjære forløpere.

Kan sees på: Netflix

 

«Extant»

I denne Steven Spielberg-produserte science fiction-serien som nå har begynt å gå ukentlig på TV 2 Sumo, har Halle Berry oppholdt seg alene på en romstasjon i 13 måneder.

Når hun kommer hjem til familien sin på jorda – ektemannen og deres menneskeaktige androidesønn Ethan – blir hun og alle andre overrasket over nyheten om at hun er gravid. Hvordan kan det ha skjedd, alene der ute i rommet?

Kan sees på: TV 2 Sumo

 

«Blå er den varmeste fargen»

Selv om «Blå er den varmeste fargen» både vant Gullpalmen i Cannes og var gjenstand for nesegrus kritikerhyllest, er det overraskende få som har sett den her til lands.

Nå får du en ny sjanse via Netflix, og denne gangen er det ingen unnskyldning – dette er en varm og klok og gripende film om ung kjærlighet, som ikke etterlater noen uberørt. Etter å ha sett filmen bør du sjekke ut videoen med lesbiske jenter som gir sine reaksjonen på de mye omtalte sexscenene. Fornøyelig.

Kan sees på: Netflix

• Lik Filterguide.no på Facebook - få streamingnyheter rett i feeden!

 

«Filth»

James McAvoy gikk opp flere kilo for rollen som den gjennomkorrupte politimannen Bruce Robertson (og da mener vi korrupt som i at han gir blanke i å fange noen kriminelle, men selv voldtar, raner og tar dop).

Filmversjonen av «Trainspotting»-forfatter Irvine Welsh‘ bok har en bra energi og McAvoy er faktisk strålende i en litt uvant rolle. Ålreit tidtrøyte på en lat søndag der du ikke er bakfull (da vil nok noen av kroppsvæskene som tyter ut bli litt i overkant).

Kan sees på: Viaplay

 

«The World’s End»

Kultheltene Simon Pegg og Edgar Wright avslutter «Three Flavours Cornetto»-trilogien med en fordrukken, svart komedie som er omtrent like skarp, smart og skøyal som forgjengerne «Shaun of the Dead» og «Hot Fuzz».

En apokalyptisk rotbløyte med en sår undertone, der et forsøk på å gjenleve den ungdommelige glanstiden bokstavelig ender med «The World’s End». Filmen var med på vår liste over fjorårets beste.

Kan sees på: Viaplay

 

Her er noen flere høydepunkter fra de forskjellige tjenestene:

Netflix: Lone Survivor, Au Revoir Les Enfants, GasLand, Ripper Street (sesong 2), It’s Not Over, Beautiful Boxer, Summer Hours, Welcome to Sweden, One Missed Call, I de beste hjem, Downton Abbey, The Ninth Legion

HBO Nordic: Fargo, Windtalkers, The Great Escape, Species (og begge oppfølgerne), Child’s Play, Rain Man, Renaissance, Rob Roy, The Thomas Crowne Affair, Three Amigos!

Viaplay: Edward Saksehånd, Spill uten nåde, Det regner kjøttboller 2 (norsk tale), New York Immigrant, Betrayal (sesong 1), Supernatural (sesong 7), Trophy Wife (sesong 1), Hart of Dixie (sesong 1), Bokseren, Last Vegas, Marie Antoinette

TV 2 Sumo: Jakten på Berlusconi, 1864 (episode 1), South Park (ses. 16, utvalgte episoder), Undeniable, Terror på kjøpesenteret

NRK Nett-TV: Adventslekene, Høssing julekalenderTorpedoer, Grensen, Mr. Whichers mistanker, Bølgen, Dømt til døden, Flukten fra Somalia

Mubi: Midnight in Paris, Før snøen faller, Paris by Night, The Station Agent, The Man with the Golden Arm

C More Play: Premium Rush, The Secret Life of Walter MittyHotell Transylvania, Flammehav

 

Filterguide.no - din guide til alle streamingnyheter