Det store strømmetjenestene slipper ofte innhold i rykk og napp. Noen ganger kan det gå flere døgn uten noen nye filmer eller tv-serier.

Og så brått kan det virke som noen har løsnet en propp, med flere titall titler på en og samme dag. Ofte kan dette være fordi en ny avtale er inngått, eller at en innholdsleverandør sender over en ny «pakke» med stort og smått.

Denne uka kom det for eksempel mange nye filmer på Netflix på fredag. Mange av dem var skandinaviske, blant annet den absurde trommekrimkomedien Sound of Noise:

Men du finner også mat for actionsultne i The Fighter, The Mechanic, Danny the Dog, Reign of Assassins og Kill the Irishman. Eller for den søtsugne i Amelie og Kyss Mig.

Og fans av The Rolling Stones vil nok sette pris på Scorsese-dokumentaren Shine a Light.

Også TV 2 Sumo hadde et storslipp på filmfronten denne uka, med nærmere 40 nye filmer (blant annet Lock, Stock and Two Smoking Barrels, Assault on Precinct 13, Reservoir Dogs, Babel, Ali og Frida).

Også den MMA-orienterte dramaserien Kingdom kan sees på TV 2 Sumo fra denne uken. Vi har selv ikke rukket å se denne, men har sett flere lovord enn det motsatte:

NRK nett-tv har lagt ut Oscar-vinner Torill Koves animerte kortfilm «Moulton og meg». For fans av skandinavisk drama, har krinken på nytt også lagt ut alle episodene av den begivenhetsrike danske dramaserien «Arvingane». Foretrekker du erketypisk skandinavisk krim, kan du i stedet boltre deg i den (skuffende) filmatiseringen av Lars Keplers «Hypnotisøren»:

Ellers har plukket ut noen av ukas nyheter som peker seg ut på de forskjellige tjenestene nedenfor.

Som vanlig finner du den komplette oversikten over alle nyhetene på Netflix, HBO Nordic, Viaplay, NRK Nett-TV, TV 2 Sumo, C More Play og Mubi på Filterguide.no.

Filterguide.no - din guide til alle streamingnyheter

«Ascension»

Den første timen av denne tilsynelatende romsåpeoperaen i miniserieform er så hårreisende dag-tv-aktig at man lurer på hvor lenge man skal holde ut.

Men så skjer det en twist mot slutten av den første av de totalt tre episodene, som gjør at du likevel ikke skrur av – men heller fortsetter på neste episode av SyFy-serien.

Sci-fi-serien er mer fascinerende enn førsteklasses, altså, men for å bevare spenningen skal vi ikke si så mye mer om hvorfor den er fascinerende. Kanskje er det at den gir mat for tankene? Om du kan overse dårlig skuespill og enkelte latterlige plottelementer, er det likevel ålreit tidtrøyte (men vi skulle likevel ønske at ideen var håndtert av noen av litt større kaliber …)

Kan ses på: HBO Nordic

 

«All Hail King Julien», sesong 1

Etter to suksessrike Madagascar-filmer og én spinoff (tidvis hysteriske «Madagascarpingvinene») får Netflix melke den forhåpentlig siste dråpen av denne merkevaren.

«All Hail King Julien» forteller historien om den sjarmerende og udugelige partykongen før dyrehagedyrene ankom Afrika. Mye musikk – allerede i første episode får vi ønskereprise på «I Like to Move It» – frenetiske slåssescener og et generelt tempo som gjør at mange voksne kommer til å ta seg til hodet.

Ikke noe å sette på rett før poden skal legge seg, for å si det sånn.

Netflix og Dreamworks ser ut til å ha en grunnholdning at dagens unger liker det kjapt (se også den usjarmerende «Turbo F.A.S.T.»), og man skal ikke se bort ifra at de har rett i det. Men «All Hail King Julien» hadde hatt godt av å stole litt mindre på merkevarens kraft, og gått en ekstra runde med manus – særlig siden den dessverre er nærmest er strippet for humor som foreldre kan sette pris på.

Kan ses på: Netflix

 

«Person of Interest», sesong 1

Glem hackere i Nord-Korea, The Machine er her.

«Person of Interest» er kanskje ikke noe mesterverk, men den inneholder de fleste elementene vi ønsker oss av en bred erkeamerikansk serie: Onde skurker, ondere myndigheter, den samvittighetsfulle og hemmelighetsfulle IT-millardæren – samt eks-agenten som gjør the dirty work.

Det er formulaisk, men også effektivt og spennende.

Og så er det The Machine, da. En kunstig intelligens som kommer til liv, og som hackeren Root vil slippe fri ut i verden for å reise spørsmål om overvåkningssamfunnet. The Machine fungerer som en rød tråd, men serien tar også mange omveier og framstår mer som en tradisjonell procedural enn som én sammenhengende fortelling.

Serien, som er skapt av Jonathan Nolan og produsert av JJ Abrams’ Bad Robot, er nå inne i sin fjerde sesong I USA (de siste ukenes episoder derfra kan ses på C More Play).

Kan ses på: Netflix

 

• Lik Filterguide.no på Facebook - få streamingnyheter rett i feeden!

 

Andre høydepunkter på de forskjellige strømmetjenestene:

Netflix: Monsters University, Skyggesiden, Blitz, Conviction, Reign of Assassins, Shine a Light, Sound of Noise, The Fighter, The Mechanic, BoJack Horseman Christmas Special: Sabrina’s Christmas Wish, The Fresh Prince of Bel-Air, Kill the Irishman, Amelie, The Motorcycle Diaries, Kyss Mig

HBO Nordic: Tapia, Saving My Tomorrow

Viaplay: Familien Robinson, Son of Rambow, The Fly, Mad Men (sesong sju)

TV 2 Sumo: Kingdom, Ian Fleming: Bond, Assault on Precinct 13, The Bank Job, The Bank Job, Lock, Stock and Two Smoking Barrels, Around the World in 80 Days, Reservoir Dogs, One Night at McCools, Ali, Babel, Frida

NRK nett-tv: Top Gear – India spesial!Hva gjør vi nå?, TolkienHypnotisørenDen fordømteArvingane, Moulton og meg, Ingmar Bergman: Men filmen er mi elskarinne, Det beste fra Karl Johan, Poirot: Fem små griser

Mubi: Fascisten, The Black Dahlia, Aske og diamanter

C More Play: Gangster Squad, En nyanse av blå, Carlito’s Way, Happy, Texas

 

 

Som vanlig finner du den komplette oversikten over alle nyhetene på Netflix, HBO Nordic, Viaplay, NRK Nett-TV, TV 2 Sumo, C More Play og Mubi på Filterguide.no.

Filterguide.no - din guide til alle streamingnyheter