Det er ikke plagsomt mye Vestland akkurat, i snutten, som Netflix slapp i går sammen med en offisiell bekreftelse av rollebesetningen, men et glimt av fjell innhyllet i tåke får vi da:

Den australske filmstjerna Guy Pearce («Memento», «Prometheus», «Kongens tale») og det tallrike filmcrewet satte vesle Modalen i Nordhordaland på hodet september, men vaktholdet var strengt og ikke noe presse fikk komme på nært hold.

Lokalavisa Vaksdalsposten intervjuet imidlertid lokalbefolkningen, og fikk vite at Pearce, som spiller rollefiguren «Halvorson», hadde spist middag på serveringsstedet Mobryggja og «var imponert over både maten og området».

Ifølge den norske tilretteleggeren for serien, Per-Henry Borch i Truenorth Norway, er samtlige utendørsscener i serien spilt inn i løpet av fire uker på norsk jord.

I fjorårets utdeling av midler fra den såkalte insentivordninga fikk produksjonen det som var igjen av potten etter at Paul Greengrass’ Utøya-film hadde fått det den søkte om.

– De ble tilbudt 950.000 kroner, som er ingenting i forhold til hva de brukte i Norge. Hele første sesong dreier seg om «Norge», mens interiører er filmet i studio i London, sier Borch til Filter Film og TV.

Per-Henry Borch. Foto: CF Wesenberg – Kolonihaven studio

De andre hovedrolleinnehaverne  i serien er Sorcha Groundsell («Clique«, «Iona», «Sleeping Lions») og Percelle Ascott («Wizard vs. Aliens», «The Weekend Movie») som tenåringene Harry og June.

De flykter fra sine undertrykkende familier for å være sammen, ifølge synposis, og «blir kastet inn i en ekstraordinær reise som byr på hemmeligheter, splittelser og vanskelige beslutninger. Hemmeligheter skjult fra foreldrene tester deres kjærlighet og den ekstraordinære gaven de to besitter, og åpner opp for kraftige krefter som har til hensikt å splitte dem for alltid».

En av manusforfatterne er Simon Duric, som har vært med på å skrive både «The Crown» og «Black Mirror».

Serien skal legges ut i løpet av året.