De siste episodene av «Breaking Bad» sendes til sommeren, og kabelselskapet AMC («Mad Men», «The Walking Dead») blir dermed ett flaggskip fattigere.

Men AMC har allerede en potensiell arvtaker klar, i den mørke krimthrilleren «Low Winter Sun».

Som så mange AMC-dramaer følger serien en hovedkarakter (spilt av nesten alltid strålende Mark Strong) som har endel grums i bagasjen. Sammen med partneren (Lennie James fra «Line of Duty» og «The Walking Dead») har han begått et drap på en politikollega i Detroit.

Nå plages han av anger og av følelsen av å bli manipulert av partneren. Dessuten er det satt i gang en internetterforskning på politistasjonen som stresser ham.

Det hele ser kanskje litt klisjétungt ut, men det er så mange bra folk involvert her at man selvfølgelig blir forpliktet til å sjekke den ut.

«Low Winter Sun» er for øvrig basert på Channel 4-miniserien ved samme navn, som ble sendt i 2006. Også den med Mark Strong i hovedrollen, men her foregikk handlingen i Edinburgh:

Noen som så denne?

Denne anmeldelsen fra The Observer gjør meg fristet til å gjøre serien til årets påskekrim (hvis den finnes i lovlig form noe sted, da) sammen med Jane Campions «Top of the Lake»:

Set in an Edinburgh in which sunlight was little more than a rumour, it was like a film noir written by Dostoevsky in the language of James Kelman (…) A splendid, if bleak and brutal, piece of stylised realism.