Med en gullforgylt rød kappe, elegant mustasje og gråsprengt hår er Dr. Strange en av de mest stilige superheltene i Marvel-universet.

Marvel har snakket om å lage en egen Dr. Strange-film i årevis, og nå har også filmen funnet sin regissør: Scott Derrickson, som tidligere har laget filmer som «Sinister» og «The Day the Earth Stood Still».

Nyheten ble først plukket opp av Variety og seinere bekreftet av Derrickson selv via Twitter:

Dermed er man omsider i ferd med å få fortgang på et filmprosjekt som har vært under planlegging i ulike varianter gjennom årene (Guillermo del Toro og David Goyer er bare to regissører som vært tilknyttet en Dr. Strange-spillefilm de siste 20 årene). Og kanskje er også Derricksons erfaring med horrorsjangeren et tegn på at Marvel ønsker å ta karakteren i en mørkere retning?

Noe manus er uansett ikke ferdigstilt, så det kan fort ta minst et par år før en «Dr. Strange»-film blir å se på kino.

Trolig kommer også karakteren til å dukke opp i den tredje «The Avengers»-filmen.

Hvem som skal spille Dr. Strange, en hjernekirurg som dropper legevitenskapen for å bli magiker etter en ulykke, er for øvrig heller ikke klart.

Johnny Depp ble nevnt som et aktuelt navn for en stund tilbake, men dette ble seinere avvist av Marvel-sjef Kevin Feige.

Jared Leto og Aidan Gillen (du vet Littlefinger fra «Game of Thrones») har også vært nevnt – og sistnevnte er i utgangspunktet vår favoritt.

Mens du venter kan du jo forresten kose deg med «Dr. Strange»-filmen fra 1978, en tv-produksjon av ytterst diskutabel kvalitet: