Okei, så må vi ta noen forbehold her – dette er på ingen måte offisielt bekreftet ennå. Men det kommer fra en troverdig kilde, og er egentlig fullkomment logisk – så vi velger å videreformidle det likevel.

Det kan virke som om DC Comics/Warner Bros. har funnet sin neste Batman! Han heter Joseph Gordon-Levitt, og er en svært solid skuespiller med filmer som «Inception», «50/50» og «Looper» på samvittigheten.

Forhistorien her er litt kronglete, men bær med oss:

Det har lenge vært kjent at Warner Bros. jobber med en filmatisering av «Justice League» – kort fortalt en tegneserie bygget over samme lest som «The Avengers», det vil si flere superhelter som kjemper side om side. Bare potensielt enda kulere: I «Justice League» er det jo blant andre Batman og Supermann som nedkjemper skurkene (sammen med Aquaman, Flash, Green Lantern, Martian Manhunter og Wonder Woman i den originale versjonen).

Det kanskje største spørsmålet ved en slik film har hele tiden vært hvem som skal spille Batman.

I «The Dark Knight Rises» ser vi jo (spoileralarm!) at Bruce Wayne trekker seg tilbake, og både Christian Bale og Christopher Nolan har gitt uttrykk for at de er ferdige nå som trilogien er fullført.

Men kan universet fra Nolan-filmene likevel videreføres til «The Justice League»? Spoileralarm igjen: I «The Dark Knight Rises» spiller Joseph Gordon-Levitt karakteren Robin John Blake, og mot slutten av filmen mer enn hintes det til at dette er en karakter som potensielt kan ta franchisen videre.

Gordon-Levitt selv har sagt at dette ikke er tilfelle, men ifølge Hitfix har noen i Warner Bros. nå snakket sammen og tatt hverandre i hendene på at Gordon-Levitt faktisk skal ta på seg maske og kappe til «The Justice League».

Og ikke nok med det: Det snakkes også om at Batman kanskje kan gjøre en liten rolle i Supermann-filmen «Man of Steel» som kommer til sommeren. Sånn for å bygge opp til «The Justice League» på samme måte som Nick Fury (Samuel L. Jackson) hadde en liten cameo i «Iron Man» for å bygge forventninger til «The Avengers».

«Man of Steel»-regissør Zack Snyder gjorde for øvrig nylig et intervju med New York Post, der han intet om at det kommer spor fra «Justice League» i «Man of Steel».

– Hum, hva kan jeg si om det? Ikke så mye, det vil i så fall være en stor spoiler. Men ja, Warner stoler nok på at jeg holder kursen, sa han.

«The Justice League» kommer på kino i 2015. «The Dark Knight Rises» kan du se på Comoyo fra i morgen av.