I likhet med for eksempel vår egen Tommy Wirkola, har den finske regissøren Timo Vuorensola fått oppleve at veien fra gutterommet til Hollywood kan være innmari kort når man først har fått vist at man har gjennomføringsevne.

Med «Iron Sky» viste Vuorensola at det var mulig å lage film ved hjelp av crowdsourcing, han viste at han var ekstremt arbeidsom og har en ivrig fanskare (selv om filmen ikke endte opp med å tjene inn mye penger).

Og dermed dukker det amerikanske produsenter opp på døra, med mer penger og nye muligheter.

-Vi startet med en liten finsk «Star Trek»-parodi og fulgte opp med en stor finsk-tysk-australsk nazikomedie. Nå er det på tide å sjekke hvordan man lager film i Hollywood, for det er dit vi er på vei, sier Timo Vuorensola i en pressemelding.

Nylig omtalte vi et bilde som regissøren selv hadde twitret fra et hemmelig prosjekt han jobbet med. Nå er det klart at dette er en filmatisering av serieromanen «Jeremiah Harm», i samarbeid med blant andre Cheyenne Enterprises (eid av Bruce Willis og produsent Arnold Rifkin).

Jeremiah Harm er en intergalaktisk dusørjeger som blir sendt til jorda for å jage et knippe aliens og jente de har kidnappet. Handlingen foregår både i verdensrommet og i New York, og forbildet er actionfilmer slik de ble laget på 80- og 90-tallet.

Tero Kaukomaa, produsent bak «Iron Sky», skal også være med å produsere denne.

Og nok en gang vil regissør og produsent forsøke å bruke fans og internetthoder til å bidra til filmen gjennom crowdsourcing.

– Internettsamfunnet hadde mye av æren for at «Iron Sky» ble realisert, og vårt mål er å fortsette der vi slapp, men en liknende modell for Jeremiah Harm. Dette er en unik mulighet for tusenvis av kunstnere, scifi-geeks og filmfans til å bidra til å lage en ny filmatisk verden, og vi gleder oss til at de skal bli med på denne reisen, sier Kaukomaa.

Produktive som de er, har Vuorensola og Kaukomaa allerede laget en liten promovideo for prosjektet:

Det vites ikke om «Jeremiah Harm» blir det neste prosjektet som gjengen hopper på, og hva som i tilfelle skjer med filmatiseringen av norske Jasons tegneserie «Jeg drepte Hitler».

Men selv om Jasons tegneserie er fantastisk, og vi gjerne skulle ha sett den bli film virker «Jeremiah Harm» kanskje som et mer riktig prosjekt for denne gjengen. Eller?