Stakkars George W. Bush. Ikke bare er ettermælet hans at han var en av USAs verste presidenter noensinne – nå er han også halshogget i «Game of Thrones».

Historien er som følger: I «Game of Thrones» er ikke halshogginger noen uvanlig foreteelse, noe faste seere vet veldig godt. Det skaper også et stort behov for kroppsdeler. Så stort er faktisk behovet, at «Game of Thrones»-produsentene – for å begrense budsjettet – har lånt prostetiske deler fra andre serier og filmer.

I scenen som er utgangspunkt for denne saken, tvinges Sansa Stark til å se det avkappede hodet av sin far av den onde Kong Joffrey . Legg også merke til hodet til venstre i bildet ca. 1:08 ut i videoen:

Joda, det er George W. Bush! At hodet en gang har forestilt eks-presidenten kommer faktisk også fram på dvd-utgivelsen av første sesong, melder io9. Her forklarer serieskaperne David Benioff og D.B. Weiss på kommentarsporet:

– Det siste hodet til venstre er George Bush. Hans hode er med i flere halshoggingscener, faktisk. Det er ikke et valg. Det er ikke et politisk statement. Vi måtte bare bruke et hode vi hadde liggende, forteller de.

Så kan man selvfølgelig tulle om likhetene mellom Bush og Joffrey (begge upopulære, dårlig forberedte ledere som har makt på grunn av familienavnet) – men HBO (kabelkanalen som sender «Game of Thrones») ser slett ikke det morsomme ved saken.

Seint i går kveld sendte de ut følgende kommentar:

-Vi reagerer sterkt på dette, og mener det er uakseptabelt, lite respektfullt og tyder på dårlig smak. Vi gjorde dette klart overfor produsentene, som har beklaget denne uheldige feilen. Vi er lei oss for at dette har skjedd, og vil fjerne det fra alle framtidige dvd-produksjoner.

Produsentene Weiss og Benioff forklarer saken nærmere i sin uttalelse, ifølge io9:

– Vi bruker mange prostetiske kroppsdeler i serien: Hoder, armer, etc. Vi kan ikke lage alle disse selv, særlig ikke i scener der vi trenger mange, så vi leier dem pakkevis. Etter at en scene var skutt var det noen som påpekte at det aktuelle hodet så ut som George W. Bush.

– Vi nevnte dette i dvd-kommentarsporet, noe vi aldri skulle ha gjort. Vi mente ikke å fornærme den tidligere presidenten, og er lei oss hvis noe vi sa eller gjorde ga inntrykk av noe annet.