Vi har som vanlig oppdatert Filterguiden, slik at du i et HENDIG BRUKERGRENSESNITT kan sjekke hva som er lagt ut på de forskjellige streamingtjenestene i det siste.

Det er ikke det heftigste utbudet denne uka, så det kan være greit å planlegge andre ting enn bingewatching de neste 40-50 timene.

Men noe virkelighetsflukt skal du vel ha uansett, så vi minner om at det ble lagt ut mye kult de to foregående ukene. BBCs fantasy-miniserie Jonathan Strange & Mr. Norrell på NRK, for eksempel; den nye Judd Apatow-serien Love for den romantisk anlagte, eller sesong to av Better Call Saul Netflix.

Skal du absolutt se noe som er NYTT (i forstanden: nylig lagt ut) har vi disse tre tipsene:

01: Den femte og siste sesongen av Girls (illustrert ved bildet øverst) kan du begynne å se både på HBO Nordic og C More PlayLena Dunhams finn-deg-selv-reise holder koken, og får unektelig et ekstra lag av (ufrivillig) komikk nå som vi ikke kan se Adam Driver uten å tenke på Kylo Ren.

Norsk is, utenlandske filmstjerner! Fra "Ex Machina". Foto: UIP
Norsk is, utenlandske filmstjerner! Fra «Ex Machina». Foto: UIP

02: Er du Viaplay-abonnent er helgefilmen rimelig bankers. De kan nemlig by på Ex Machina, som har så mye for seg at vi må ty til kulepunkter.

  • Det er regidebuten til Alex Garland, briten som for tjue år siden skrev romanen «The Beach» (som er mye bedre enn Leonardo di Caprio-filmen).
  • Den er i stor grad spilt inn i Norge, så du kan sitte og godte deg over at den fantastiske naturen på skjermen befinner seg innenfor samme landegrense som deg.
  • Den er nominert til Oscar for både manuset og effektene, og funker dermed som oppladning til prisutdelinga natt til mandag.
  • Den har Alicia Vikander på rollelista.
  • Og sist, men ikke minst: Det er en smart science fiction-film om forholdet mellom mennesker og stadig smartere roboter. Et tema som ikke akkurat blir mindre relevant i tida som kommer.
Fra "Steppeulven".
Fra «Steppeulven».

03: C More (og dermed også samarbeidende TV2 Sumo) har lagt ut den danske filmen «Steppeulven».

Det er historien om den danske rockemusikeren og hippien Eik Skaløe, som døde i 1968, bare 25 år gammel, og etterlot seg kultalbumet «HIP». En forholdsvis gripende affære (selv om man KAN lure på hvor utbredt det var med Jamiroquai-tatoveringer i København på 60-tallet).

God helg!