De aller første, offisielle levende bildene fra innspillingen av «SPECTRE» ble sluppet i dag tidlig.

Regissør Sam Mendes og fotograf Hoyte van Hoytema i arbeid på location i Østerrike. Foto: 007.com
Regissør Sam Mendes og fotograf Hoyte van Hoytema i arbeid på location i Østerrike. Foto: 007.com

I den ferske videoen får vi intervjuer med flere av skuespillerne og staben som rapporterer fra de østerrikske alper. Ikke minst får vi se hovedpersonen selv, James Bond (Daniel Craig) utføre stunts, for anledningen ikledd sorte klær og store solbriller.

Vi får også se mye av den svært spektakulært beliggende restauranten ICE Q i Sölden, som gir assosiasjoner til Blofelds hovedkarter Piz Gloria i «On Her Majesty’s Secret Service» (1969). Men det er ikke nødvendigvis slik at ICE Q er skurkens tilholdssted i «SPECTRE».

Skal vi tro rykter huser nemlig bygningen i filmen et luksuriøst spa for de svært rike. Selve interiørscenene er filmet på Pinewood Studios, utenfor London.

Bildene avslører at vi kommer til å få servert en veldig spektakulær actionsekvens, med en rekke kjøretøyer involvert (deriblant heftige Land Rover Defender Big Foot, som nylig ble offentliggjort). Det er derfor god grunn til å tro at sekvensen blir et høydepunkt i filmen.

Hovedstaben gjorde seg ferdig med opptakene i Østerrike for noen uker siden (selv om second unit fortsatt holder på), og reiser straks til Roma for å spille inn det som ligger an til å bli en av Bond-seriens beste biljakter. Her vil agent 007 ta i bruk sin flunkende nye Aston Martin DB10, som er spesiallaget for produksjonen.

 

Her er noen sitater fra videobloggen:

– Vi er i fjellene i Østerrike, på et vakkert sted kalt Sölden, sier Léa Seydoux (Bond-damen Madeleine Swann)

– Det er veldig surrealistisk. Det ser ut som et maleri, spesielt for en som meg. Jeg vokste opp i byen. Det er første gang jeg er på et fjell, sier Dave Bautista (Skurkens håndlanger, Mr. Hinx).

– Jeg er nervøs for øyeblikket, men jeg er spent og gleder meg til å starte innspillingen, sier Seydoux.

– Vi må fremfor alt lage en utrolig sekvens. Dette er en av de store sekvensene i filmen. En juvel i kronen, og det skal være spektakulært. Østerrike har alt vi trenger for å klare det,  sier medprodusent Gregg Wilson.

– Jeg besøkte mange land for å finne dette, og vi fant det unike og moderne anlegget vi var ute etter. Her er vi på vår første innspillingsdag og det er helt fantastisk, sier produksjonsdesigner Dennis Gassner.

– Vi har flere utfordringer ved å filme på et så avsides sted, samt været, høyden og slike ting. Det er en utfodring å være her oppe, men det er et praktfult landskap og et utrolig innspillingssted, sier produksjonsleder Martin Joy.

– Sam og jeg snakket om hvordan vi skal toppe «Skyfall». Det må bli med «SPECTRE». Så langt er det en god start. Vi skal videreføre historien om Bond-filmene, og lage ting som er spennende for publikum å se på. Og hva kan være mer spennede enn å være på toppen av verden?, avslutter Gassner.

Fakta om «SPECTRE»:

Ifølge det offisielle synopsiset mottar agent 007 en kryptisk melding fra fortiden, som sender ham på sporet for å avdekke den forferdelige sannheten bak organisasjonen SPECTRE. Samtidig må M kjempe mot politiske krefter for å holde etterretningstjenesten MI6 i live.

Daniel Craig spiller agent 007 for fjerde gang. I filmen får vi også se Dave Bautista (Mr Hinx), Christoph Waltz (Oberhauser), Andrew Scott (Denbigh), Monica Bellucci (Lucia Sciarra) og Léa Seydoux (Madeleine Swann).

Flere av skuespillerne fra «Skyfall» returnerer: Ralph Fiennes (M), Naomie Harris (Moneypenny), Rory Kinnear (Bill Tanner) og Ben Whishaw (Q). Dessuten gjentar danske Jesper Christensen rollen som mystiske Mr. White, som han tidligere har spilt i «Casino Royale» (2006) og «Quantum of Solace» (2008).

I mindre roller finner vi Neve Gachev, Detlef Bothe og Wilhelm Iben.

Innspillingen startet mandag den 8. desember 2014. Alt i alt vil innspillingen vare syv måneder.

«SPECTRE» får verdenspremiere den 6. november 2015.