Siden 2008 har Don CheadleCrash», «Oceans Eleven») jobbet for å få laget filmen om en av jazzens aller største personligheter, Miles Davis. «Miles Ahead» er nå i ferd med å bli en realitet, gjennom en kronerullingskampanje på Indiegogo.

Kampanjen vil være omme midtveis i denne uka, og nå på tampen kan Cheadle friste med første glimt av hva vi kan vente oss (via Entertainment Weekly): Bildet viser ham i full stas som Davis slik han så ut på slutten av 60-tallet. Langhåret, med store solbriller og sneipen i munn.

miles-ahead-kvadrat

Det er et bilde som oser av personlighet, og det sier kanskje noe om filmen. Det vil ikke bare handle om musikk.

– «Miles Ahead» handler om noe vi alle står overfor på et eller annet tidspunkt i livene våre; spørsmål om hvem vi egentlig er, hva vi har å si, og hvordan vi vil si det. Hvordan vil vi til syvende og sist bli definert, og av hvem?

Det skriver Cheadle & co. på Indiegogo.

Cheadle ikke bare spiller hovedrollen, men regisserer også filmen.

Han er ikke den eneste stjerna som blir å se. Ewan McGregorStar Wars», «Moulin Rouge», «Trainspotting») er nemlig også om bord – en skuespiller som kanskje får en anledning til å vise frem sangstemmen sin igjen?

Også med er Michael StuhlbargA Serious Man», «Hugo»).

Filmen er en uavhengig produksjon, finansert blant annet av Cheadle selv. Kronerullingen skjer blant annet fordi rettighetene til musikken er svært viktig å ha på plass – og koster mye penger.