Ser ikke ut som om Morten Tyldums Jennifer Lawrence/Chris Pratt-film «The Passengers» blir den eneste romantiske science fiction-filmen som skal lokke folk inn i kinosalene i jula.

Med et forholdsvis ballsy grep forskyver nemlig produsentene bak «The Space Between Us» – ferske, men ambisiøse STX Entertainment – premieren fra august til 21. desember, samme dag som Tyldums multimillion-prosjekt for Sony skal opp.

«The Space Between Us» handler ifølge The Hollywood Reporter om en gutt som blir født i hemmelighet i en jordisk koloni på Mars, og reiser til Jorden som tenåring for å oppsøke sine røtter. Den har 19 år gamle Asa Butterfield i hovedrollen og Gary Oldman blant birolleinnehaverne.

Selv om Tyldum-filmen utspiller seg ombord på et romskip på vei til et annet solsystem, med to romfarere som våkner prematurt fra dvalen på den over nitti år lange reisen, er det nok likheter mellom de to filmene – blandingen av framtidsfabel, romreiser og mellommenneskelige relasjoner – til at de trolig vil konkurrere om det samme publikummet.

Det er fortsatt ikke sluppet verken bilder eller trailer fra «The Passengers», som ble skutt i Atlanta i fjor høst. Regissøren og hovedrolleinnehaverne røpet imidlertid flere detaljer om den på Cinemacon tidligere i år.

Andre filmer som har lagt premieren til denne datoen, er spilladapsjonen «Assassins Creed» med Michael Fassbender og den stjernespekkede animasjonsfilmen «Sing».

Til alt overmål er dette også et tidspunkt da den nye Star Wars-filmen «Rogue One» fortsatt ruller på kinoene med full tyngde. Den har premiere 16. desember.

Ikke navngitte kilder i STX mener de kinopublikumsmassen i julehelga er stor nok til å absorbere alle de tre storsatsingene.