Tips: I dag arrangerer SF Norge gratis førpremiere på «Project X» i fem norske byer.

Dette er en komithriller om en fest som kommer helt ut av kontroll, og skal liksom være filmet av en av festdeltakerne. Amerikanske anmeldere rapporterer om en film som kanskje ikke er så dårlig som man kunne frykte, men heller ikke så bra at den kvalifiserer som noe annet enn «grei tidtrøyte».

Men jo, så til poenget: «Project X» er produsert av Todd Phillips, mannen som også har gitt oss «The Hangover»-filmene og «Old School».

I 1998, altså to år før Phillips slo igjennom med «Road Trip», regisserte han en dokumentar for HBO om amerikanske foreningshus og festtradisjonene der kalt «Frat House».

Filmen hadde premiere på Sundance, der den faktisk vant prisen for beste dokumentar.

Så begynte imidlertid anklagene å dukke opp om at det som skjer i filmen er arrangert, og at den slett ikke er en dokumentar i ordets rette forstand.

Phillips (og hans medregissør Andrew Gurland) påstod hardnakket at innholdet i filmen var «ekte», men HBO fikk kalde føtter og la dokumentaren i skuffen.

Nå har den – neppe tilfeldig – dukket opp på Youtube igjen i forbindelse med premieren på «Project X». Se den her, før det er for seint:

(Via The Playlist)