Da «Dum & Dummere» dukket opp i 1994 var den en enorm komisuksess som spilte inn nesten 250 millioner dollar.

Jim Carrey og Jeff Daniels spilte de to sjarmerende bestekompisene Lloyd og Harry, to gladgutter med en god del mindre omløp i skallen enn folk flest.

Selv 20 år etter har filmen fortsatt mange fans. Ta for eksempel denne samtalen med en tilfeldig beundrer som Jeff Daniels fortalte ABC News om i 2012:

– «Jeg ser «Dum & Dummere» annehver uke.» Så det er en film du føler snakker til deg? «Absolutt, det er din «Citizen Kane»».

Nå har filmselskapet Universal Pictures begynt å gire opp til oppfølgeren, døpt «Dumb & Dumber To» på originalspråket, og i dag slapp de det første offisielle bildet fra filmen.

Ingen store avsløringer her, annet enn at det å ri på bronsedyr med gevir ikke er en aktivitet som begrenser seg til reinsdyrstatuen på torget i Vadsø på lørdagskvelder.

Bildet er likevel langt fra noe selvfølgelig syn. Lenge var det knyttet stor usikkerhet til om det noen gang ville komme en ekte oppfølger med de to tomskallene.

(Nei, prequelen «Dumb & Dumberer» fra 2003 teller ikke.)

Jim Carrey var nemlig skeptisk til prosjektet, og for et par år siden trakk han seg, angivelig begrunnet med en følelse av at filmselskapene Warner Bros og New Line ikke lot til å ha nok tro på prosjektet.

Imidlertid fant alle involverte tonen igjen, og nå tar filmen sikte på et november-slipp.

Så hva har skjedd siden sist med Lloyd og Harry?

– Vi er middelaldrende og fortsatt like dumme, forsikret Jeff Daniels til Jimmy Kimmel i fjor, mens han ifølge The Independent påstår det vil finnes en scene i oppfølgeren som overgår den beryktede toalettscenen i originalen.

– Den blekner i forhold. Jeg kan ikke avsløre hva det er, bare at de har toppa den.

Historien skal ifølge Bobby Farrelly, som har regi sammen med bror Peter Farrelly, dreie seg rundt at en av dummingene på et eller annet vis kan ha produsert et avkom.

– De har lyst til å finne gutten fordi han har et nyreproblem og ønsker å be faren sin om en nyre, sa han til Digital Spy i 2012.

Foruten Carrey og Daniels spiller Laurie Holden («The Walking Dead») og Kathleen Turner i filmen, mens «Dum og Dummere»-megafan Jennifer Lawrence ifølge The Hollywood Reporter også har en liten rolle.