Jeg er omtrent like opptatt av tennis som av undervannsrugby, sumpbilracing og kabbadi, men er det et barndomsminne fra sportsverdenen som har brent seg fast er det den intense rivaliseringen mellom Bjørn Borg og John McEnroe på åttitallet.

Ikke minst takket være sistnevntes eksplosive temperament, som bød på det nærmeste man kom direktesendt vold i tv-monopolets tid og sto i skarp kontrast til det kalde hodet til svensken.

Kanskje inspirert av suksessen til «Rush», den fremragende filmen om Formel 1-kamphanene Niki Lauda og James Hunt, er det nå en film under innspilling i Sverige som dramatiserer Borg/McEnroe-historien.

Shia Labeouf spiller amerikaneren, mens islandsk-svenske Sverrir Gudnason, kjent fra «Wallander»-serien, har rollen som den blonde playboyen hvis skjebne innebar å bli synonym med dyre boksershorts. Stellan Skarsgård topper laget som Borgs legendariske trener Lennart Bergelin.

– Det er en fortelling om to mennesker som ble sett på som motsetninger, men som hadde mer til felles enn de fleste vet, sa den danske regissøren Janus Metz Pedersen («Armadillo», «True Detective») på en pressekonferanse Reuters refererte fra i går.

De to tennisspillerne la fiendskapet bak seg da de la opp, og har blant annet stilt opp i supermarkedreklame sammen.

Tidligere år besøkte McEnroe dessuten «Skavlan», der han bekreftet at han treffer Borg når han er i Stockholm (og får gratis undertøy).

– De ble gode venner senere i livet, og filmen handler mer om hvordan de forsto hverandre. De har tilbakelagt den samme reisen, sier filmregissøren.

Ifølge Reuters håper Labeouf (en mann som selv ikke er fremmed for bisarre opptredener, hvertfall før han la flaska på hylla) at McEnroe får se filmen før alle andre.

– Vi elsker John på denne siden (av Atlanteren, formodentlig, journ. anm). Vi har vært imøtekommende og vi kommer til å kople oss mot ham før eller siden. Jeg er sikker på at han kommer til å like det vi har gjort, sier skuespilleren.