I går ble det arrangert førpremiere på «Hobbiten: En uventet reise» i Wellington, New Zealand – en ganske spektakulær forestilling der 100 000 fans hadde møttopp, mange av dem i kostyme.

Skuespillere og regissør ankom sammen i et fly, og sammen med andre filmbransjefolk og politikere fra New Zealand gikk de opp en 500 meter lang rød løper.

Denne videoen gir et visst inntrykk av galskapen:

Just saw #Hobbit. Having some serious frame rate envy. Amazing and involving. Loved it! And @ianmckellen118, my friend, you are brilliant!

— Bryan Singer (@BryanSinger) November 28, 2012

En annen gruppe folk som heller ikke klarte å holde helt kjeft etter premieren, var politikere i New Zealand. Gerry Brownlee, økonomiminister i landet, sa blant annet følgende til National Business Review:

– Teknologien er overveldende, med 48 bilder i sekundet og 3D, et unikt lydsystem og alt det ekstraordinære arbeidet som er gjort av alle med det digitale etterarbeidet. Det har kostet New Zealands skattebetalere mye penger, men har definitivt vært verdt det.

Og det siste er ikke irrelevant. National Business Review regner med at Warner Bros. og Peter Jackson har mottatt drøyt 100 millioner dollar i subsidier fra myndighetene i New Zealand – noe man håper å få igjen i form av blant annet økte turistinntekter. Men dette er på ingen måte politisk ukontroversielt i landet.

Jaja, så får vi vente litt før vi får noen «Hobbiten»-anmeldelser vi faktisk kan feste lit til.

Inntil videre kan du jo ta det kuli med det første klippet som er sluppet fra filmen:

«Hobbiten: En uventet reise» får norgespremiere 12. desember.