I år er det 200 år siden Jane Austen skrev «Stolthet og fordom». Det mest naturlige ville i den sammenhengen vært å gjøre ytterligere en filmatisering av den klassiske kjærlighetsromanen.

Men siden det allerede finnes et titalls versjoner, hvorav BBC-miniserien fra 1995 er aldeles utmerket gjennomført, velger den britiske allmennkringkasteren å feire med et drapsmysterium i stedet.

I 2011 skrev nemlig den engelske krimforfatteren PD James en frittstående oppfølger til «Stolthet og fordom».

I «Death Comes to Pemberley» plantet hun et drapsmysterium på Mr. Darcys gods Pemberley. Og nå blir pastisjen en miniserie i tre deler, melder Deadline.

I BBC-versjonen fra 1995 var det en smått fantastisk Colin Firth som spilte den utrolig sammenbitte Mr. Darcy, men denne gangen er det «The Americans»-stjernen Matthew Rhys som tar på seg oppgaven.

– En veldig spennende oppgave, men en av de store utfordringene blir selvfølgelig å fylle rollen på en måte som tåler sammenlikning med alle som har framstilt karakteren tidligere. Det fine med «Pemberly» er at vi måter en ny og ganske annerledes Darcy seks år etter handlingen i «Stolthet og fordom», sier Rhys til Deadline.

Skuespilleren gjør etter vår oppfatning en kjempejobb i «The Americans», som er en av få nye 2013-serier vi har fulgte fra start til sesongslutt med relativt stor entusiasme.

For øvrig mener vi den fineste hyllesten Austen kunne fått ville vært om filmatiseringen «Pride and Prejudice and Zombies» med Lily Collins ville blitt klar til jubileet, men det er nok dessverre helt utelukket.