Jada, det kommer nye filmtrailere hele tida. Og den som er trofast mottaker av vårt nyhetsbrev (bli en her!) vet at vi prøver å plukke ut de feteste/artigste/mest interessante hver uke.

Men denne uka var det ekstra vanskelig, rett og slett fordi filmindustrien har måkt ut usedvanlig mye audiovisuell sweetness i form av reklame for kommende kinofilmer akkurat de siste dagene (kan i grunn ikke huske maken til trailerbonanza siden Superbowl).

Så da har vi ikke annet valg enn å lage denne oppsummeringen. Heng med:

«White Boy Rick»

Basert på den sanne historie om 14-åringen som i 1984 ble tidenes yngste FBI-informant, og det i Detroits lite tilgivende narkoselgermiljø. Og ble belønnet med 30 år bak murene for det. «White Boy Rick» ser råtøff ut, spør du oss:

Matthew McConaughy og Jennifer Jason Leigh har sentrale roller i filmen, som er regissert av franske Yann Demange – mannen bak den altfor lite kjente Nord Irland-filmen «71» og skal ha vært vurdert som James Bond-regissør.

«Operation Finale»

Gode gamle Ben Kingsley og Star Wars-stjerna Oscar Isaac i historien om hvordan den israelske etterretningsorganisasjonen Mossad jaktet ned og arresterte Adolf Eichmann, sjefsnazien som regnes som hovedarkitekten bak det industrielle folkemordet vi kjenner som Holocaust:

Uansett hvordan filmen viser seg å være, er jo dette ren trailerkunst!

«Suspiria»

Remake av den mildt sagt blodige skrekkfilmen fra 1977, som etablerte Dario Argento som den italienske horrorfilmens ubestridte mester og handler om en ballettdanser som begynner å studere ved et tysk akademi som viser seg å romme all verdens overnaturlig faenskap.

Traileren er først og fremst en indikasjon på at regissør Luca Guadagnino («Call Me By Your Name») har laget noe langt mer originalt enn bare en oppdatering av originalfilmen:

Dakota Johnson og Tilda Swindon er de mest kjente navnene på rollelista til filmen, som kommer fra Amazon og foreløpig ikke har noen premieredato ut over «høsten 2018».

«Bumblebee»

Det er på høy tid å tenke nytt om den elleve år gamle Transformers-serien, og med planer om å lage et nytt filmunivers basert på en rekke 80-tallsleker som G.I. Joe og M.A.S.K. kommer denne prequelen basert på den gule folkevognbobla.

Michael Bay har ikke vært i nærheten, og det synes – ikke at vi snakker om noen Oscar-utfordrer, men her forsøker man åpenbart å fortelle en historie som muligens kan berøre på et menneskelig plan ut over reptilhjernens fascinasjon for endeløse detonasjoner av altfor sterke eksplosiver.

Regi ved Travis Knight, som tidligere har laget animasjonsfilm som «Kubo og det magiske instrumentet» (som jo faktisk ble Oscar-nominert).

«Mortal Engines»

På tross av tidligere informasjon omsatt på ryktebørsen ble det denne uka klart at Peter Jackson ikke skal være involvert i Amazons tv-seriefisering av «Ringenes herre». Den nyzealandske nasjonalskatten av en filmskaper har imidlertid produsert en adaptasjon av Philip Reeves steampunk-roman «Mortal Engines», og gitt den til sin mangeårige protégé Christian Rivers som langfilmdebut.

Om dette er en klisjèbefengt kalkun eller en ny hit for fantasyfansen er ikke godt å si, men den leverer hvertfall på CGI-spetakkel.

«The Old Man and the Gun»

Over til noe heeelt annet. Trenger du bekreftelse på at det fortsatt er skuespillerkunst igjen i Robert Redford behøver du ikke lete lenger.

Dette er nok en film basert på en sann historie, der 81-åringen spiller en mann som rømte fra San Quentin-fengselet i den anselige alder av 70, for å begi seg ut på en serie vågale kupp.

Casey Affleck er med som politidetektiven som jakter på den sjarmerende frekkasen, og Sissy Spacek er love interest. Smelt!

«Ralph Break the Internet»

Må bare ha med denne også, selv om det er trailer nummer to for oppfølgeren til «Wreck-it Ralph», «Rive-Rolf» på norsk, den sjarmerende animasjonsfilmen fra 2012. Nå reiser vi til en legemliggjort utgave av Internettet – ja, det Internettet – og Disney pøser på med det de har av oppsparte immaterielle rettigheter fra hundre års rovdrift på alt fra folkeeventyr til romopera.

Jammen har de ikke klart å klarere bruken av logoene til noen faktiske nettgiganter, også.

«Girl in the Spider’s Web»

Vi runder av med denne dagsferske traileren for den første amerikanske Lisbeth Salander-filmatiseringa siden «The Girl With the Dragon Tattoo» for det som føles som en evighet siden (2011, for å være presis).

Nå er det Claire Foy (kjent som Dronning Elizabeth i de to første sesongene av «The Crown»Netflix) som spiller den skada og hevnlystne hackeren, og i traileren går det stygt ut over en usympatisk riking.

Denne har faktisk norsk kinopremieredato – 26. oktober – og som vi tidligere har fortalt deg kan du se opp for vår egen Synnøve Macody Lund i en av rollene. Andre gode navn på rollelista er Lakeith Stanfield («Atlanta»«Straight Outta Compton»), Sylvia Hoeks («Blade Runner 2049») ogClaes Bang («The Square»).