Det var kanskje ikke like overraskende som slutten på «The Prestige», men nå er det endelig offisielt: det kommer en ny Christopher Nolan-film!

11995519_10155965935565304_1876718133_n

Ifølge Variety er det bare å avlyse alle planer du har lagt for 21. juli 2017, som er den foreløpige utgivelsesdatoen. Til og med om du har gjort som meg, og bestilt ferjebilletter til Tyrkia til deg og din talentfulle, men innadvendte kypriotiske sønn akkurat den dagen …

Datoen er også omtrent alt vi vet. Ingen tittel, ingen sjanger, ingen skuespillere er kjent.

Det sier mye om Nolans posisjon at kun det faktum at han lager en ny film er noe du faktisk klikket deg inn på og sitter og leser akkurat nå. Tenk så mye annet du kunne gjort med livet ditt! Kanskje du skal ta en liten pause fra film snart? Neida. (Joda).

Det er forresten blitt vanlig i Hollywood å holde av premieredatoer flere år i forveien, som for å skremme vekk konkurrenter om publikummet. I samme måned som denne filmen vet vi for eksempel allerede at det også kommer en ny «Spider-Man»-film, en delnorsk «Pirates of the Caribbean» og neste innslag av «Planet of the Apes»-serien. Det er med andre ord bare å glede seg til sommeren 2017.

Jo, forresten, det er én ting til vi vet om Nolans prosjekt. At hans kone Emma Thomas skal produsere den, gjennom deres selskap, Syncopy.

Nolan er vant til å jobbe med familie, hans bror Jonathan var med på å skrive filmene «The Prestige», «The Dark Knight», «The Dark Knight Rises» og «Interstellar».

Som om ikke det var nok, er filmen «Memento» basert på en historie Jonathan skrev. Som for øvrig er aktuell med manus og regi på serien Westworld (med blant andre norske Ingrid Bolsø Berdal), som har premiere på HBO neste år.

Selv om brødrene begge ble født i England og delvis vokste opp i Chicago, byttet Jonathan etter hvert til amerikansk aksent for å passe bedre inn. Christopher, derimot, beholdt sin britiske aksent. Det er jo ganske artig å vite, eller hva? Du som er så glad i fun-facts? Hæ? Er det fun-fact-kongen som sitter å leser? Hm?

Her er enda en fun-fact: Det er bare to av Nolans filmer som ikke er på IMDbs legendariske Top 250. Hans første film, kortfilmen «The Following» og nyinnspillingen av den norske filmen «Insomnia». Om du ennå ikke har sett dem, finner du begge på amerikanske Netflix.

Om du vil dykke enda dypere i Nolans arkiv, kan du ta en titt på hans kortfilm «Doodlebug» på Youtube:

Foreløpig har vi kanskje mer spørsmål enn svar om Nolans nye film, nesten like mange spørsmål som Ellen Page har i «Inception»:

Uansett, vi gleder oss!