«I’m an average nobody. I get to live the rest of my life like a schnook.»

Slik slutter gangsterklassikeren «Mafiabrødre», når karakteren Henry Hill (Ray Liotta) tar fatt på et liv under vitnebeskyttelse etter å ha tystet på sine tidligere gangsterkolleger. Det enkelte kanskje ikke vet er at Hill var en ekte person, som dessverre nå er død av hjerteproblemer, ifølge TMZ.

Han ble 69 år gammel.

Martin Scorseses «Mafiabrødre» var basert på boka «Wiseguy» av Nicholas Pileggi, som forteller historien om Henrys reise fra arbeiderklassefamilie til å være involvert i ran og distribusjon av store kvanta med dop.

I 1980 vitnet han mot sin tidligere sjef, mafiabossen Jimmy Burke, og en hel rekke andre mafiatilknyttede personer, og slapp derfor unna større straff selv. Siden har han hatt litt småtrøbbel med rus, vært hyppig gjest på Howard Stern og solgt sin egen pastasaus. Men stort sett har han holdt seg på riktig side av loven i nyere tid.

Til neste år planlegger også kabelkanalen AMC en tv-serie basert på Hills liv etter at «Mafiabrødre» sluttet.

Forfatter Nicholas Pileggi skal for øvrig jobbe med tv-serien sammen med produsent Jorge ZamaconaHomicide: Life On The Streets»). Warner Bros. vil også bidra på produsentsiden.