Og det vi har sett av den så langt, ser bra ut!

Mørkt og bra.

Louis CK er (selvfølgelig) standup-komikeren som skaffet seg et helt eget kammer i hjertene på alle med en passelig nagetiv innstilling til livet, gjennom å spille seg selv i fem sesonger av den dystre, men latterlige serien «Louis», som nylig ble lagt på is.

Steve Buscemi er av Hollywoods mest produktive skuespillere, med kultstatus hvertfall siden «Reservoir Dogs». (1992).

Nå spiller de pubvertene Horace og Pete i «Horace and Pete», som allerede har skaffet seg sammenlikninger med «Cheers», selv om synes å huske at sistnevnte var et par hakk lystigere i tonen.

horace

Alan Alda og Edie Falco har andre roller, og jammen har ikke Louis CK klart å få Paul Simon til å lage signaturmelodien.

Det mest oppsiktsvekkende er selve lanseringa. Serien har vært laget i hemmelighet og under radaren for bransjemediene – litt som når Beyonce og David Bowie lanserer (lanserte) nye album – og er såvidt vi kan se ikke tilgjengelig på andre måter enn å punge ut fem daler og streame på CKs egen nettside.

(Som han forsåvidt har gjort før, med enkeltstående spesialshow).

Det er kanskje en stiv pris for en enkelt serieepisode, men den godt over timen lang, og kjenner vi Louis-fansen rett sitter nok den femmeren løst. Det er samme fansen som ble varslet om hva som var på gang med noen linjer på mail ved middagstider i dag:

Slik kan man også lansere en ny tv-serie.
Slik kan man også lansere en ny tv-serie.