Tre lange år er gått siden forrige sesong av den britiske komiserieklassikeren «The Thick of It», og i mellomtiden har serieskaper Armando Ianucci blant annet laget den svært vellykkede spinoff-filmen «In the Loop» og den ålreite HBO-serien «Veep».

Men 8. september er det altså duket for et gjensyn med Malcolm Tucker & co. på BBC2, og har du ikke sett de foregående sesongene har du jo litt tid på deg (selv må jeg få sett den tredje sesongen kjapt).

Skjønt, du vil nok få noe ut av sesong fire også hvis ikke du har sett alt det andre – det er tradisjonen tro duket for omfattende endringer i den britiske politiske makteliten i forkant av en ny sesong.

En koalisjon (sett det!) har tatt over makten, uten at det er noe harmonisk partnerskap. When I say partner, he’s Lewis, I’m Morse, som Roger Allam sier i starten av traileren her.

Den særdeles styggmunnede spindoktoren Malcolm Tucker (Peter Capaldi) er på sin side plassert i opposisjon sammen med sin sjef Nicola Murray (Rebecca Front), der vi tipper at han liker seg forbanna dårlig.

Jo, og forresten:

Dessuten: Du har vel fått med deg dette Mark Kermode-intervjuet med Alastair Campbell, der han snakker om karakteren Malcolm Tucker (som skal være basert på ham)? En klassiker, der Campbell snakker svært godt for seg: