Allerede helg, og igjen tenkte vi det ville være på sin plass å smelle sammen noen streamingtips for deg som ikke alltid lar tv-kanaler og kinoprogram bestemme hva du skal se.

South Park – Black Friday (Southparkstudios.com)

  • Se episoden her

«South Park» har – mildt sagt – vært i varierende form i høstens sesong (den 17. i rekken), men episoden som ble sendt onsdag i USA var strålende.

«Black Friday» – tittelen på episoden – viser til USAs travleste shoppingdag, den som åpner julesalget, der mange kjøpesentre og kjeder lokker med spesielle tilbud. Ungene i «South Park» deler seg i fraksjoner mellom dem som har tenkt til å kjøpe Xbox One og PS4 – Cartman befinner seg i førstnevnte leir og erklærer:

– Let these Sony fucks wallow in their limited voice-control functionality!

Alliansene danner grunnlaget for en «Game of Thrones»-parodi som treffer perfekt, og som visstnok skal gå over flere episoder.

Vi gleder oss til fortsettelsen.

For å få sett amerikanske «South Park»-episoder trenger du Mediahint, men episodene er gratis.

Jimi Hendrix: Hear My Train A Comin’ (PBS)

  • Se filmen her

PBS har i nesten 30 år produsert den prisvinnende dokumentarserien American Masters, som ofte omhandlende artister, plateselskaper, filmskapere etc.

«Jimi Hendrix: Hear My Train A Comin’» er et solid (om enn ikke veldig spektakulært) tilskudd til serien, regissert av Bob Smeaton. Filmen inneholder endel helt nye klipp og intervjuer med folk som Paul McCartney, Noel Redding, Mitch Mitchell, Billy Cox, Eddie Kramer og Steve Winwood.

Her må dere kanskje være kjappe, da vi ikke aner hvor lenge filmen blir liggende ute. Til gjengjeld er den gratis, og du også tilgjengelig for norske seere.

En spillefilm om Hendrix titulert «All is By My Side» (med Outkasts André 3000 i hovedrollen) hadde for øvrig premiere i Toronto i september, og den var visstnok dritbra.

Nok en god anledning til å se seg og høre seg opp på et av vår tids største musikalske genier.

Boardwalk Empire (HBO Nordic og Filmnet)

Skaperne av «Boardwalk Empire» har ikke gjort det spesielt enkelt for seg selv.

Hver av sesongene bruker nemlig laaaang tid på å bygge seg opp, omtrent som et sjakkspill, før alt faller på plass og konfliktene og intrigene eskalerer.

Vi er nå på et punkt i «Boardwalk Empire» (den tiende av tolv episoder i fjerde sesong) der man endelig kan innkassere den ekstremt tilfredsstillende belønningen for tålmodigheten man har utvist.

Ukas episode, regissert av Gwyneths bror Jake Paltrow, er noe av det beste vi får se på tv i år – hovedkarakterenes motivasjoner blir klare, konfliktene blir åpne, og Dr. Narcisse viser seg å være en minst like farlig fiende for Nucky Thompson som fjorårets beste tv-psykopat, Gyp Rosetti.

Computer Chess (amerikanske Netflix)

  • Se filmen her

Denne har jeg helt ærlig talt ikke sett ennå, men jeg er fryktelig nysgjerrig på bakgrunn av de omtalene jeg har sett – også passer den jo veldig godt i disse Magnus Carlsen-tider.

«Computer Chess» fikk sin første premiere på diverse festivaler tidligere i år, og er allerede ute på amerikanske Netflix – som vi anbefaler sterkt at du skaffer deg for tilgang til godbiter av denne typen.

Filmen er ingen dokumentar (selv om den har et dokumentarisk preg), men er snarere en «eksistensiell komedie» på lavt budsjett. Settingen er seint 70-tall, og en sjakkturnering for dataprogrammerere hvis ambisjon er å lage en kunstig intelligens smart nok til å slå et menneske.

Rotten Tomatoes-ratingen er overveldende positiv med rundt 83% friskhet og lovord som strekker seg fra at dette er «årets mest enestående og eventyrlystne film hittil» (A.V. Club) til at den er en «dypsindig, besynderlig genistrek» (Salon).

Slik får du tilgang til amerikanske Netflix.

This Is The End (amerikanske iTunes)

  • Se filmen her

Noe er fryktelig galt i filmverden, eksemplifisert ved at komedien «This is the End» settes opp på norske kinoer 6. desember.

6. desember! Det er over tre måneder etter at den ble sluppet på video i England og USA, og et halvår etter at den kom på kino i de aller fleste markeder.

Det er jo helt meningsløst, og som protest mot hvor idiotiske disse lanseringsvinduene av og til er foreslår vi at du hopper over de norske kinovisningene av denne filmen og heller punger ut fem dollar for den på amerikanske iTunes.

For det er den verdt – «This is the End» er faktisk en av årets beste komedier, i hvert fall for oss som allerede er overbevist av de komiske evnene til folk som Seth Rogen, James Franco, Danny McBride og Michael Cera.

Slik får du tilgang til amerikanske iTunes.

 

Hva skal du se i helgen?

 

LES MER:

Netflix endrer designet: Større bilder skal få deg til å se mer