Står du på denne mailinglista vet du antakelig at vi før sommeren – den uskyldsrene tida da det fortsatt var mulig at Ted Cruz skulle bli presidentkandidat og ingen hadde hørt om «Stranger Things» – jevnlig sendte ut en liten oversikt over det mest interessante, nyutlagte film- og seriematerialet på de største streamingtjenestene.

På ett eller annet tidspunkt ghosta vi ut av hele opplegget, i den tro at våre lesere besatt såpass vurderingsevne at de selv kunne finne ut av hva slags audiovisuell stimulans de hadde lyst til å bedøve hjernen med de korte helgedøgnene.

Men etter flere gråtkvalte henvendelser av typen «hva er galt med internettet? Mailene deres når ikke fram til meg lenger!» begynner det å demre for oss at tipsene hadde en eller annen form for misjon likevel. Derfor gjør vi som amerikansk underholdningsbransje og rebooter. Heis flagget, Filter Film og TVs streamingtips er tilbake, enn så lenge!

better-things-pamela-adlon
Alenemor for tre unger, men å stå i kaffekø har ‘a tid til.

Den store snakkisen framover er selvsagt «Westworld», den svært påkosta kunstig-intelligens-fabelen med Ingrid Bolsø Berdal i en birolle (se vår anmeldelse her). Men den legges først ut natt til mandag, og det skulle jo tatt seg ut om vi begynte å regne det som en del av helga. Av det andre som ruller og går på HBO Nordic for tida synes vi «Better things» er den beste tingen: En Louis CK-forfattet humorserie med sjarmerende Pamela Adlon (kjent fra nettopp «Louie») i rollen som skilt trebarnsmor med en skuespillerkarriere å forvalte. Fire av ti episoder er ute når du leser dette.

HBO legger ellers ut hele første sesong av «Supergirl»(mye bedre enn møkkafilmen fra 1984) denne helga, og fyller på filmbiblioteket med blant annet tre sentrale nittitallstitler: Bisarro-eksperimentet «Being John Malkovich», Steven Soderberghs høyst severdige actionkomedie «Out of Sight» og den Oscar-nedrente romantiske komedien «Shakespeare in Love».

tbs
Frøken! Jeg må på do!

I Netflix’ serverpark er det nok den splitter nye Marvel-serien «Luke Cage», der nordmannen Magnus Martens har vært inne og regissert, som er kjøleviftenes største frykt i helga. Med en skuddsikker hovedrollefigur og setting i Harlem er dette for deg som likte «Jessica Jones» og/eller har sansen for blaxploitation, hip hop og annen «svart» populærkultur (dere må også se «The Get Down», seff).

Det er vesentlig mindre groove over finansnerder, selv om en av karakterene i suverene «The Big Short» går på bakrommet og leker metal-trommis når verden går ham i mot. Med gullgutter som Ryan Gosling, Brad Pitt, Steve Carell og Christian Bale på rollelista og en utrolig, men sann historie fra kreditt-nedsmeltinga i 2008 ble dette like fullt en av de store prisvinnerne i Hollywood i inneværende år – og vår primære anbefaling blant det ukesferske Netflix-tilbudet.

twp
Let me tell you what «Like a Virgin» is about.

Da Verdens Gang etablerte lineær tv-kanal for to år siden hørtes det ut som en nyhetsjunkies ønskedrøm: Like oppdatert som en nettavis! Jommen sa vi smør. Noen måneder senere orket de visst ikke mer og fylte sendeskjemaet med boksmat istedet.

Vel, fordelen er at det tidvis dukker opp bra dokumentarfilm du kan streame aldeles gratis bare du utstår noen reklamefilmer. «The Wolfpack» er verdt det, et fascinerende innblikk i en søskenflokk som «takket» være en paranoid pappa vokser opp i nær isolasjon i en leilighet på Manhattan. De lærer alt de kan om omverdenen via film, og når de endelig får lov å bevege seg ut i storbyen gjør de det iført identiske dresser og solbriller i beste «Reservoir Dogs»-stil. VGTV har også black metal-dokumentaren «Blackhearts» liggende, den skrev vi om her.

cre
Da jeg var på din alder var «Survivor» et band, ikke en Destiny’s Child-låt.

Hos NRK er det først og fremst «Nobel» som er verdt å streame nå, mens du hos TV3s gratis-streamingtjeneste Viafree kan fnise deg gjennom den nye, norske advokatserien «Abel Bergen» og se et lite utvalg av den finfine countrymusikk-dramaserien «Nashville». Hos betalingstjenestene TV 2 Sumoog C More er det imidlertid flere nye filmgodbiter, slik som Quentin Tarantinos siste og ikke minst den siste Rocky-filmen, «Creed» – kanskje en av fjorårets beste filmopplevelser og filmen som skaffet Sylvester Stallone den første Oscar-nominasjonen på 40 år.

God elg!