I morgen starter filmfestivalen Sundance i Utah – kanskje den festivalen i verden jeg har mest lyst til å dra til (sjekk «Entourage»-episoden «The Sundance Kids» hvis ikke du skjønner hva jeg snakker om).

Noen år har det kanskje vært i overkant med mumlende og selvsentrerte indiefilmer ved festivalen, men fjorårets Sundance var knallsterk – med Oscar-nominerte «Beasts of the Southern Wild», snart norgesaktuelle «The Sessions» og en hel drøss med spennende dokumentarer representert (blant annet vant svenske «Searching for Sugar Man» sin første pris der i fjor).

Så hva kan Sundance-folket vente seg i år? Det er et for stort tema for denne bloggen i dag (sjekk denne hvis du er spesielt interessert), men én av filmene det knytter seg ekstremt høye forventninger fikk en ny trailer i går.

Filmen heter «Upstream Color» og er laget av regissøren Shane Carruth – en fyr som vant hovedprisen i Sundance for tidsreisedramaet «Primer» i 2004. Filmen var ingen stor suksess, men har de siste årene opparbeidet seg en svært ivrig fanbase. Carruth har brukt lang tid på en oppfølger, men i mellomtiden var han blant annet kreativ konsulent på fjorårets «Looper», som vi kåret til en av årets beste filmer.

«Upstream Color» har vært preget av mye hemmelighetskremmeri, men takket være en ny og lesverdig sak i LA Times vet vi nå at filmen handler om en ung kvinne (Amy Seimetz) som blir kidnappet og hjernevasket ved hjelp av et mystisk stoff fra en blomst. Hun møter seinere en mann (spilt av Carruth selv) som hun faller for, og etter hvert blir det et spørsmål om også han har vært eksponert for det samme stoffet.

Carruth har for øvrig også skutt, produsert og lagd musikken selv til «Upstream Color», og han kommer til alt overmål også til å distribuere den selv.

Og heldigvis er han en moderne fyr, som planlegger å slippe filmen digitalt samtidig som den vises på kino. Så sjansene er faktisk store for at man kan få sett den på lovlig vis om ikke så lenge.

I mellomtiden kan du faktisk se «Primer» hos Comoyo.