12. februar neste år er det nok en gang fare for nazizombier på høyfjellet når Tommy Wirkola-filmen «Død snø 2» gjør sitt inntog på norske kinoer.

Filmen, som da allerede har vært en tur innom Sundance, har i denne omgang fått boltre seg med større budsjett, mere blod – samt en av våre amerikanske komifavoritter.

Nå er plakaten klar, og Filter kan eksklusivt presentere herligheten:

dodfull

Akkurat som med plakaten til kinoaktuelle «Kill Buljo 2» er det også her Alen Grujic, AD og senior designer i Balkan Art Dept., som har levert varene.

– Du har ikke dratt på for mye her, vil jeg si – nesten tvert imot?

– Vi har masse å fortelle, men vi tenkte å fokusere på det store spørsmålet: Hva dreier filmen seg om? Martin er den eneste gjenlevende, og han har en høne å plukke med Herzog, nå som kjæresten og alle vennene er drept. Filmen kjører rett på, det skjer heftige ting fra første til siste bilde. Det hadde vært litt vanskelig å dytte alt det inn på en plakat uten at det bare hadde blitt rot.

– Nettopp, ja. Ved første øyekast er jo en showdown mellom Herzog (Ørjan Gamst) og Martin (Vegar Hoel) vi ser. Men så aner vi noe mer bak der?

– Det er en fin liten horde bak der i tåka, ja. Det er veldig mange flere zombier i denne filmen enn i første filmen. Men hva det betyr at han har dem i ryggen, får heller være et tolkningsspørsmål.

– Du, den armen! Martins arm hadde et litt ublidt møte med en motorsag i forrige film. På plakaten er den tilbake. Men den virker litt … grå?

– Hehe, den som går på kino får se hva det dreier seg om.

– Plakaten har jo et episk preg over seg. Men så kommer taglinen «Heil five» og minner oss om at det jo også er mye komedie her.

– En ren zombieplakat, med avkappa lemmer og tarmer, har jo sitt publikum. Her vil nok plakaten forhåpentlig favne litt bredere. Og ja, taglinen setter an tonen litt.

– Når du lager en plakat for en film som har såpass mange ukjente elementer ved seg, er det av og til vanskelig å balansere mellom spoilere og vaghet?

– Plakaten er jo nesten en teaser. Vanligvis kommer man først med en teaserplakat som bare antyder noe fra filmen, mens hovedplakaten gjerne gir mer full pupp. Nå har vi valgt å vise litt måtehold, for ikke å lette for mye på sløret.

 

Les også:

Alt er bedre i toer’n – her er plakaten til «Kill Buljo 2»