Åttitallet var en artig tid å være barn i, skal vi tro den popkulturelle mimregrøten som ligger lagret under topplokket.

Blant annet husker vi Tim Burton-filmen «Beetlejuice» som en artig film – slik man gjerne minnes slike filmer som ikke er blitt sett siden de kom ut.

Hvordan filmen holder seg i dag, får være opp til andre å bedømme – vi har ikke tenkt å se den på nytt.

Derimot er vi nysgjerrige på hva Tim Burton kan få til med en oppfølger, spesielt med Michael Keaton tilbake i rollen som spøkelset Beetlejuice – slik The Wrap nå melder om at kan være aktuelt.

I originalfilmen kunne vi se Alec Baldwin og Geena Davis som et nylig avdødd ektepar som fikk problemer idet de hjemsøkte sitt originale hjem – en ny familie hadde nemlig flyttet inn. For å skremme bort inntrengerne, hyret de inn frilans-«bio-eksorsisten» Beetlejuice, som ikke skulle få en helt enkel jobb.

Det er Warner Bros. som nå prøver å stable oppfølgeren på beina, etter at den har ligget på is i noen tiår – blant annet ble planene om å flytte filmen til Hawaii heldigvis lagt bort.

Men det blir nok uansett en liten stund til vi eventuelt kan se filmen: Ifølge Deadline har ennå ikke Burton lest manuset til Seth Grahame-Smith (som også skrev Burtons «Dark Shadows»), dessuten skal Burton først lage fantasy-filmen «Miss Peregrine’s Home for Peculiar Children» (selv om The Wrap påstår at også dette er usikkert). Burton er forøvrig i post-produksjon med sin kommende kunstkontrovers-film «Big Eyes».

Michael Keaton er i hvert fall i fyr og flamme om dagen, etter en lang pause: Han dukker opp i den kommende «RoboCop»-filmen, samt i «Babel»-regissør Alejandro González Iñárritus kommende fallert-superhelt-skuespiller-komedie «Birdman».

Det er vel uansett noen «Minecraft»-spillere som gleder seg, tipper vi: