Det er 12 år siden «The Wire» først dukket opp på HBO, og i går stilte mange av nøkkelpersonene opp til et intervju på scenen sammen med tv-kritiker Alan Sepinwall fra Hitfix, i regi av Paleyfest i New York.

Blant deltakerne var serieskaper David Simon, produsent Nina Noble og skuespillerne Wendell Pierce (Bunk), Sonja Sohn (Kima), Michael Kenneth Williams (Omar), Seth Gilliam (Carver), Jim True-Frost (Prez), John Doman (Rawls), Lawrence Gilliard Jr. (D’Angelo) og Jamie Hector (Marlo).

Her kom det fram mye interessant. For det første: Glem alt håp du eventuelt måtte ha om noen reunion, filmversjon eller oppfølger i noen form. David Simon er altfor streng (og smart) til å gå med på noe sånt.

Men det var faktisk planer om en spinoff i en periode etter tredje sesong.

Simon ønsket seg nemlig en egen serie om Tommy Carcetti:

– Vi prøvde å lage en politisk serie fra rådhuset. Vi skrev mange manus, forteller Simon til BuzzFeed News.

carcetti

Men HBO var forståelig nok skeptiske, siden seertallene for «The Wire» var elendige.

– Vi trenger bare én serie fra Baltimore som ingen ser på, ikke to, var svaret fra HBO, ifølge Simon.

På ett vis kunne det ha vært spennende med en spinoff, og Carcetti var unektelig en troverdig figur som var drevet av både egoistiske ambisjoner og et oppriktig ønske om å gjøre byen bedre.

På den annen side… Meh. Da fikk vi jo se Aidan Gillen som Littlefinger i stedet.

little

Mens David Simon fikk gå videre til andre ting etter «The Wire» – fabelaktige «Generation Kill». Nå har han også en ny HBO-miniserie på trappene,  nemlig «Show Me A Hero» med Catherine Keener («Capote», «Captain Phillips») og Oscar Isaac («Inside Llewyn Davis»).

Miniserien er basert på Lisa Belkins bok med samme navn, en sakprosa-fortelling om kommunale boliger i USA fra 80-tallet og fram til nå.

Simon har skrevet manuset sammen med manusforfatter William F. Zorzi («The Wire»), som sluttet som avisredaktør i 2002 for å arbeide på nettopp dette prosjektet.

Hele paneldebatten med «The Wire»-gjengen kan for øvrig ses i videovinduet øverst. Bedre fredagsunderholdning enn «The Hit», i hvert fall.