Denne uka har Television Critics Association (TCA) sin tradisjonelle presentasjon av de ulike kanalene og strømmetjenestenes planer fremover.

I går var det HBO og HBO-sjef Casey Bloys sin tur til å annonsere nyskapninger og diskutere tingenes tilstand for kanalen.

Her er en kjapp oppsummering:

Tar (litt) selvkritikk for «Confederate»

Nylig avslørte «Game of Thrones»-skaperne D.B. Weiss og David Benioff at den neste serien deres blir «Confederate», lagt til en parallell virkelighet hvor sørstatene vant borgerkrigen og slaveri ennå eksisterer – om enn i en modernisert form.

Ideen har blitt kritisert som «slave-fanfiksjon» og fordi den kommer fra to hvite serieskapere, selv om de rett nok også har de afroamerikanske manusforfatterne Malcom Spellman og Nichelle Tramble Spellman med på laget.

Mens firkløveret har bedt folk vente med reaksjonene til de faktisk har sett serien, tok HBO-sjef Bloys ifølge A.V. Club selvkritikk for måten serien ble avduket.

– Feilen vi gjorde var å tenke at vi kunne annonsere en så følsom idé, som krever så mye varsomhet på produsentsiden, i et presseskriv. Vi kunne gjort en bedre jobb med å rulle det ut i pressen. Vi visste at ideen ville være kontroversiell.

Jon Stewart går tilbake til standup

For første gang på 20 år skal Jon Stewart gjøre en standup-spesial for HBO.

– Endelig kan jeg bruke opp Saddam Hussein-vitsene jeg ikke fikk brukt i den forrige spesialen, sier den tidligere «The Daily Show»-verten, ifølge Variety.

Stewart har en fire år lang produksjonsavtale med HBO, hvor et av prosjbektene var en serie korte animasjonsfilmer for nett. Denne er nå kansellert, men Stewart jobber videre med andre prosjekter.

Tsjernobyl-serie med «Mad Men»-brite i hovedrollen

En ny tittel som ble annonsert under TCA var den fem episoder lange miniserien «Chernobyl», som ifølge The Hollywood Reporter skal ta for seg atomulykken i Tsjernobyl i 1986.

Serien, skrevet av Craig Mazin (som sto bak «The Huntsman: Winter’s War», av alle ting), får svensken Johan Renck på regi.

Renck har regissert finfine episoder av kvalitetsseriene «Breaking Bad» og «Halt and Catch Fire», men la oss aldri glemme at han også pleide å lage musikk under artistnavnet Stakka Bo, og at det var fabelaktig:

Jared Harris, den tidvis blide briten kjent fra «Mad Men» og «The Crown», skal spille hovedrollen som Valery Legasov, en sovjetisk vitenskapsmann plukket ut av sjefen i Kremlin til å etterforske ulykken.

Sesong 3 av «True Detective» nærmer seg grønt lys

Når det kommer til Nic Pizzolatos langkokte tredje sesong av «True Detective» kunne HBO-sjef Bloys ifølge Deadline fortelle at den nå nærmer seg grønt lys.

Samtidig ble «Moonlight»-skuespiller Mahershala Ali endelig bekreftet som hovedrolleinnehaver.

Bloys sier kanalen har mottatt fem ferdige manus så langt.

– De er fabelaktige, jeg ble imponert og opprømt over dem. Vi er i samtaler med regissører, og setter i gang når vi har funnet en vi vil hyre.

«Deadwood»-filmen er et skritt nærmere virkeligheten

Siden western-serien «Deadwood» ble kansellert i 2006 har fans klort og krafset etter en film som kan snøre sammen trådene.

Nå er det igjen bevegelse i prosjektet, etter at David Milch har levert det Bloys kaller «et svært godt manus» – uten at det er en sikker sak ennå.

– Om vi kan gjennomføre det på et budsjett som gir mening for oss, om vi kan finne en regissør og få rollebesetningen sammen – ikke en lett oppgave – så er vi innstilt på å gjøre det, sier Bloys ifølge Variety.

Damon Lindelof er bare på «kanskje»-stadiet med «Watchmen»

Kjøl ned de «Watchmen»-forventningene dine, KOMPIS.

Ifølge et intervju (riktignok under Comic-Con, ikke TCA, men vi tar det med lell) med TV Line (via Slashfilm) er «Watchmen»-serien til «The Leftovers»-skaper Damon Lindelof lang ifra en sikker sak selv om det var en del prat om det for litt siden.

– Alt jeg kan si er at jeg ikke har hatt møter med HBO om «Watchmen», sier Lindelof.

– Er det materiale som er virkelig interessant for meg? Ja, men jeg må avveie hvorvidt det burde eksistere før jeg bestemmer meg for å gjøre det. Jeg er i den prosessen nå.