En HBO-toppsjef har nå sett seg nødt til å gå ut i forsvar for mengden av sex, vold og voldtekt i «Game of Thrones», samtidig som han sier det ikke er hans jobb å bestemme «hvor mange pupper det er i en tv-serie».

– Jeg anser ikke meg selv for å være en libertiner. Jeg synes alltid slike grafiske scener har hatt sitt formål, sa HBOs programsjef Michael Lombardo under Guardians tv-festival i Edinburgh, ifølge avisa selv.

Dan og Dave (henholdsvis Weiss og Benioff, «Game of Thrones»-produsenter, red.anm.) er to veldig sobre, tankefulle menn. De bruker bøkene som sitt kart. Det involverer krig, vold og sex. Og vi har virkelig ikke gitt dem noe ordre eller beskjed om å tone ned det seksuelle innholdet i showet, sa Lombardo videre.

HBO har lenge vært kjent for å tillate mer i sine tv-serier enn det mange andre kanaler i USA har gjort – noe som blant annet har ført til den populære parodien «It’s not porn, it’s HBO!».

Men spesielt mengden av vold og sex i «Game of Thrones» har vært ekstra omdiskutert, også blant fansen.

Nylig var det spesielt en incestuøs voldtektsscene som skapte rabalder. I scenen (som vi ikke skal røpe innholdet av for dem som ikke har sett episoden) ble det som i bøkene var frivillig sex i tv-serien gitt et tilsnitt av tvang.

– Jeg kan forstå at det ble oppfattet som kontroversielt, og det skapte også grobunn for en samtale om hva som kan og ikke kan regnes som frivillig sex, sa Lombardo.

Han mente videre at HBO «helt klart» ikke umotivert skildrer verken sex eller vold.

– Samtidig vil vi ikke være det sensurorganet som hindrer den ekte og organiske kreative prosessen ved å diktere hvor mange pupper som skal være med i et tv-program.

Programsjefen kunne videre fortelle at selv om HBO er en ansvarsfull kringkaster, gir det at det er en betalingskanal dem mer frihet til å vise mer voksent innhold enn de åpne kanalene.

– Det er en voksen tjeneste. Våre kunder betaler for unsensurerte tv-serier. Min jobb er å drive business med kreative krefter. Og hvis jeg først gjør det, stoler jeg på deres vurderinger om hva som er riktig eller ikke for en figur. Og jeg føler at vi har tatt et rett valg med Dan og Dave, og at de fortsetter å være ansvarlige, sa Lombardo, og avsluttet:

– Så lenge jeg føler at volden ikke er grunnen til at folk ser på tv-serien, at det ikke er en tv-serie som lokker til seg seere med sex og vold, vil jeg ikke gå inn i politirollen.

Bonus: «Game of Thrones»-vold kombinert med spillvold? Ja takk!