Det kom som en gledelig overraskelse da det tidligere i måneden ble kjent at kompisene Woody Harrelson og Matthew McConaughey skal spille mot hverandre i en krimserie.

Nå er litt flere detaljer om serien, som skal hete «True Detectives», blitt kjent – og ifølge Deadline har ingen ringere enn HBO plukket opp rettighetene.

Innspillingen av det som skal bli de åtte episodene i førstesesongen begynner om ikke så altfor lenge, ettersom både skuespillerne og «Jane Eyre»-regissør Cary Fukunaka står klare til dyst. Manus (og en seriebibel) er ferdigskrevet og levert av Nic Pizzolatto, som tidligere har skrevet blant annet et par episoder av «The Killing».

I serien vil vi følge de to etterforskerne Rust Cohle og Martin Hart, som i 2012 gjenopptar jakten på en seriedrapsmann etter at de 17 år tidligere måtte gi tapt mot et bisart drapsmysterie i Louisiana.

Konseptet for serien er ifølge Deadline at det aktuelle mysteriet skal løses allerede i første sesong, men at videre sesonger skal benytte seg av samme struktur – men med andre figurer og bakgrunnshistorie.