Først en offentlig beklagelse: Det hører til sjeldenhetene at både VG og DB kjører nyhetssaker som dette før oss. Vi var opptatt med andre ting (middagsgjester/ferie/domenebytte til filtermagasin.no – ingen unnskyldning er god nok), men vi lover at det aldri skal gjenta seg.

Så, til sakens kjerne – det kan jo hende at du ikke har fått det med deg: Deadline kunne i går kveld (sukk) melde at HBO har planlagt å lage en tv-serie basert på Jo Nesbøs «Hodejegerne».

Nikolaj Coster-Waldau fikk med andre ord rett i sine antakelser.

Manusforfatter og produsent på «True Blood» og den undervurderte ekstremistserien «Sleeper Cell», Alexander Woo, skal etter planen skrive og produsere de timeslange episodene om hodejegeren (spilt av Aksel Hennie i den norske filmen) som havner i trøbbel.

Og i en utedass?

Serien samproduseres med Lionsgate Television og den HBO-baserte «Game of Thrones»-produsenten Carolyn Strauss på vegne av rettighetseierne til boka, svenske Yellow Bird Entertainment – som også har de opprinnelige «Hodejegerne»-produsentene Marianne Gray og Berna Levin med på laget.

Opprinnelig solgte Yellow Bird de engelske filmrettighetene til Summit Entertainment i 2011, men de gikk over til Lionsgate i 2012 etter at de kjøpte Summit. Etter det har altså filmplanene utviklet seg over til tv-formatet.

Selv tar Jo Nesbø tv-nyheten med knusende ro (han begynner vel å bli vant til dette?)

– Jeg får si som jeg pleier: disse TV- og filmutviklingsprosjektene betyr bare at du får lov å delta i første runde i cupen. Sannsynligheten for at du skal spille finale på Ullevål er … eh, liten, sier han til VG.

Om det blir noe av serien, kan Nesbøs penn dermed bli å skimte i to amerikanske tv-serier (i tillegg til norske «Okkupert»): NBC holder fortsatt liv i «I Am Victor» med John Stamos i hovedrollen.

I tillegg er Leonardo DiCaprio klar for et par kommende Nesbø-filmer, samt at Harry Hole-filmen «Snømannen» nok også en eller annen dag blir realisert – med eller uten Martin Scorsese.

<snikskryt>Fun fact: Det er kona mi på originalcoveret av boka der:</snikskryt>