Å lage en bra strømmetjeneste er vanskelig og tidkrevende greier. Tro oss, vi var jo en del av nå nedlagte Comoyo i sin tid, som ble etablert flere måneder før Netflix lanserte i Norge.

Likevel (og håper ikke jeg bryter noen taushetsklausul nå) hadde vi aldri noen mulighet til å lansere samtidig som dem – vi hadde superflinke ingeniører som ikke ville gjøre ting halvveis, og som ville sett det som et personlig nederlag å lansere noe som bare fungerte sånn tålelig greit.

Men da tar det også tid, og koster mye penger. Netflix har flere års forsprang og mye mer ressurser enn de aller fleste.

HBO Nordic lanserte imidlertid omtrent samtidig som Netflix i Norge, til tross for at tiden fra etablering til lansering (for utenforstående) virket kort. Såvidt jeg har skjønt baserte de seg på en allerede eksisterende teknologi – og det tok ikke lang tid før feilmeldingene begynte å tikke inn.

Jeg bruker HBO Nordic med Airplay mirroring og via Samsung Smart-TV i dag, og er egentlig greit fornøyd med det. Men det er jo fremdeles ingen ferdig tjeneste – de har mye å gå på med tanke på både funksjonalitet og bildekvalitet.

Derfor hadde i hvert fall jeg en liten mistanke om at HBO sentralt kanskje ville gjøre noe drastisk når de nå lanserer HBO Now i USA, og for første gang tilbyr amerikanske kunder muligheten til å bli abonnenter direkte over internett. Kunne det tenkes at HBO la ned HBO Nordic sin plattform, og i stedet ville tilby HBO Now i alle landene der de er til stede?

Det håpet er nå slukket. Såvidt vi forstår fortsetter HBO Nordic som før, og de satser i stedet på stadig utvikling slik at tjenesten etter hvert kommer til å stå i stil med det fantastiske innholdet de har.

hbonordic
Det gikk litt kjapt i HBO Nordics tidlige fase. Også med tekstingen …

HBO Now skal derimot ut i USA før april, da femte sesong av «Game of Thrones» starter opp både i USA og her hjemme.

En avtale med Apple om tilstedeværelse på Apple TV skal ifølge USA Today være nær, og i den anledning bør det jo være mulig å håpe på at det også drypper på HBO Nordic.

For øvrig er det ikke helt utenkelig at HBO faktisk vurderte (dette er bare ville spekulasjoner, altså) å lage én felles global tjeneste på et tidspunkt. Ifølge Forbes hadde de et internt prosjekt – kalt Maui – som skulle videreutvikle deres eksisterende strømmeplattform, HBO GO, for å lage en helt ny tjeneste.

HBO GO har vært et nettalternativ til kunder som allerede abonnerer på HBO gjennom kabel-tv, men også den har fått mye kjeft og har hatt endel nedetid.

I desember trakk selskapets teknologidirektør seg, og HBO besluttet å inngå partnerskap med en tredjepart – MLB Advanced Media – om det som nå skal bli HBO Now.